Banner

MMO titan elektroda za generator natrijum-hipoklorit

Chat Sada

Detalji o proizvodu

Generator natrijum-hipoklorit je uređaj za proizvodnju natrijum-hipohlorita elektrolizom razblaženog slanog rastvora. Sastoji se od sklopa elektroda za elektrolizu, ispravljanog napajanja, automatskog upravljačkog sistema i ostalih dijelova. Čisti proizvedeni natrijum hipoklorit je jak oksidant sa jakim sterilizacijskim i izbjeljujućim efektima. Trenutno se najčešće koristi dezinfekcijsko sredstvo.

Antivirusni princip:

Glavna funkcija dezinfekcije natrijum-hipokloritom je da njegova hidroliza formira hipokloroznu kiselinu, a hipoklorozna kiselina dalje tvori neoekološki kisik. Izuzetno jaka oksidacija neoekoloških kisika denaturira proteine ​​i druge tvari na bakterije i viruse, uzrokujući smrt patogenih mikroorganizama. Drugo, u procesu sterilizacije i ubijanja virusa hipoklorova kiselina ne može djelovati samo na staničnu stijenku i ljusku virusa, nego ima i mali molekul hipokloročne kiseline, koja se ne nabije i prodire u virusno tijelo. Organski polimeri prolaze oksidacijske reakcije, ubijajući patogene mikroorganizme. Kloridni ioni proizvedeni hipokloroičnom kiselinom mogu takođe značajno promijeniti osmotski pritisak bakterija i patogena, uzrokujući da stanice izgube aktivnost i umru.


Polje aplikacije

1. je dezinficijens koji se koristi za dezinfekciju i inhibiranje rasta algi.

(1) Koristi se za dezinfekciju pitke vode, uključujući seosku pitku vodu i gradske izvore vode.

(2) Koristi se za obradu bolničke kanalizacije, a ispuštena kanalizacija može se isprazniti nakon tretiranja sa natrijum-hipokloritom.

(3) dezinfekcija posuđa i pribora u restoranima, restoranima, kantinama; koristi se za sterilizaciju čajnih setova, peškira, peškira za kupanje itd. u hotelima i bazenima, a koristi se i za dezinfekciju kućnog posuđa, povrća i voća.

(4) Koristi se za dezinfekciju vode u bazenu

(5) Sterilizacija i uklanjanje algi rashlađujuće vode u cirkulacijama

2. Za tretman galvanskim otpadnim vodama koje sadrže cijanid, on može oksidirati cijanid da postane netoksična supstanca, tako da sadržaj cijanida u ispuštenoj otpadnoj vodi doseže normu pražnjenja.

3. Donji BOD. Smanjite BOD oksidacijom organskih spojeva prisutnih u otpadnim vodama od oksidacije hlorom.

4. Uklanjanje boje i mirisa. Boja i okus koji nastaju u industrijskim otpadnim vodama oksidiraju hlorom da uklone boju i dah

5. Izbeljivanje, izrada papira, štampanje i bojenje, tekstil itd. Jednako je sa prahom za izbjeljivanje


Certifikat

3

6


Hot Tags: mmo titanska elektroda za generator natrijum hipoklorit, Kina, proizvođači, dobavljači, tvornica, kompanija, veleprodaja, proizvodi

Upit

You Might Also Like