Banner

News

3D ispis Titan dijelova iznosi manje: koja to želi?

Jul 22, 2017


Titan, kao materijal, je prilično skupo. Ovaj tvrd materijal nudi niz prednosti u zrakoplovnoj proizvodnji, uključujući i male težine, snagu i svestranost, ali je i skuplji od aluminija. Budući da tvrtka želi smanjiti troškove 787 Dreamliner, 3D ispisa Titan dijelova može biti dio toga. Norveška 3D ispis tvrtka Norsk Titan AS zadovoljava Boeingova potražnje za 3D ispis dijelova. Ostvarena ispisa proces odobren od strane FAA, dijelovi proizvodnja suradnju mogu smanjiti troškove san zrakoplova, štedi do 3 milijuna dolara po zrakoplova. procjenjuju se 1000 komponenti Boeing 787 koji može napraviti koristeći proces DPO. "Mislimo da svaki dio može spasiti $2500, $2 milijuna 500 tisuća po zrakoplova. Ako proizvodite 144 zrakoplova godišnje, to je 360 milijuna dolara. Ova štednja je revolucija." Norsk također uzima na znanje utjecaja procesa DPO. Smanjivanjem broja Titan škarta (očekuje 40 funti 1 kilograma otpada generiran, proces Boga) može smanjiti količinu Titan rude rudarstva i metalurgije.

Norsk Titan istraživanje i razvoj svojih brzi plazma taloženje (DPO) obraditi više od 10 godina, mogu koristiti manje od iste komponente, 50% ~ 75% proizvodnje iznosi Titan komponente. Proces uključuje isporuku sobnoj temperaturi Titan 6-4 kabel za plazmeno lučno produkciji par baklji u atmosferi Argona. Temperatura u titana je podigao nekoliko tisuća stupnjeva nakon robotske ruke koristi kao tekućina za 3D ispis. Titan je brzo učvrstilo nakon taloženja. Komponente su građene slojevito zatvorene petlje proces, koji zahtijeva malo obrade. U travnju, Norsk najavio da bi se proizvodi od titana 3D komponenti za Boeing 787 kroz je DPO. Boeing dizajniran komponente i surađivao s u Norsk tokom procesa razvoja. Za provjeru ove početne strukturnih komponenata, Boeing i Norsk implementiran krute ispitni program u veljači koristeći FAA ovjerena rezultatima. Norsk je prvi dobavljač Boeing jakog specifikacije stopa materijala. Za karbonski trup i krila na 787 Dreamliner, korištenje titana je kritična. Također je Boeingova glavnog rivala, Airbus i njegova A350 jet, u kojem Titan široko koristi. Norsk Titan brzi plazma taloženje (DPO) procesom, trošak Titan dijelova može se smanjiti. U tom procesu, Titan filamenti su hranjeni skupu plazma baklje, zaštićen argon plin. U više efikasan i low-cost način, DPO omogućuje izgradnju komponente moćni kao tradicionalni krivotvorine. Boeing usko surađuje s Norsk titana za dizajniranje i razvoj komponenti, dijelom zato što osigurava sukladnost sa zahtjevi FAA. "Tradicionalna metoda je proizvesti 20 funti dijelova s 200 kilograma otkivaka. Možemo napraviti 20 funta dijelova sa 30 kila materijala." To traje 55-75 tjedana proizvesti 200 funti od gredica i proces 20 funti komponenti. Iste komponente može biti izgrađen samo za 2-3 sata DPO i dovršetka. Zbog velikog smanjenja otpada i obradu energije u tom procesu, Norsk tvrdi da uštedite 75% svojih troškova i vremena.

FAA komponenta proizvodnje postupak odobravanja veoma bitan za smanjenje troškova jer eliminira potrebu za pojedine agencije odobrenje na svaku komponentu, proces koji je milijune četvornih metara po kvadratnom metru. Boeing i Norsk Titan rekli svoje Titan ispisa dijelovi su prva tiskana strukturnih elemenata koji su dizajnirani za rukovanje zahtjevima konstrukcije zrakoplova u letu. Boeing je korišten za 3D ispis dijelova za svemirske aplikacije u proizvodnji mlazni motor i prostor taksi, i također izradio Ge Corp, jer grupa proizvođača su metalni 3D ispisa zrakoplova motor mlaznice za gorivo. Do sada, tehnologija je pokazala povećanje potencijalnih u svemirske industrije i druge proizvodnje.