Banner

News

Napredna znanja o obojenim metalima: Dubinsko rukovanje titan aluminijumskim cijevi (dio 2)

Apr 16, 2018

(Nastavak) 3. Primena obrade dubokog otvora titanijumskih legiranih cijevi

 

U procesu obrade legura legura titana , konvencionalna metoda obrade metala se još uvek koristi u procesu obrade. Koristeći modifikovanu opremu na našoj proizvodnoj lokaciji, ugradili smo posebne šipke za rezanje sa dubokim rupicama i prateće alate za obradu dubokih rupa. Specifični postupci obrade bili su izvedeni u tri koraka: bušenje-reaming-reaming i vršenje testova mašinske obrade. 2 prikazuje.

74b5c23276b7c415.jpg 

Slika 2 Dubinsko bušenje, razmazivanje i dubinsko bušenje rupe

 

Nakon mašinskog testa, na površini dubinske rupe prvobitne cijevi prve legure titanijumske legure nastupili su sljedeći problemi: unutrašnji prečnik rupe bio je lokalno loš, površinska hrapavost nije bila dobra, a površina unutrašnje rupe imala je žljeb .

 

Nakon analize, utvrdili smo da je veličina prelaznog zgloba plutajućeg reamera gornja granica, sila rezanja na prednjem delu reamera je neujednačena, a proizvodnja plutajućeg sečiva pomera, što dovodi do povećanja veličine unutrašnjeg rupe prevazilaze zahteve za crtanje. Osim toga, pojavljivanje oznaka žljebova u unutrašnjoj rupi je zbog tankog zida i duboke rupe, a lako je proizvesti ovaj fenomen nakon vibracionog noža i stiskanja noža proizvedeni u rupici za zatvaranje. Pored toga, gore pomenuti problemi mogu se pojaviti i nakon što nosač rampe nosi.

 

Kao odgovor na uzroke ovih problema postepeno poboljšavaju i poboljšavaju strukturu alata, razvijaju poboljšane metode. Povećajte stvarnu veličinu ramera pre mašinske obrade i središnji efekat vodećeg kraja plivajućeg ramera kako biste bili sigurni da se reamer automatski centrira i zatim ponovo zapinje. Istovremeno proverite habanje alata i zamenite novu na vreme. Na taj način se obezbeđuju duboke dimenzije obrade rupa u naknadnoj mašini. Prvobitna obrada titanijumskih cevi završena je. U naknadnoj obradi, završeni su 48 zadataka za mašinsku obradu sa cilindričnim cevima od titana. Zadovoljite razvojne i proizvodne potrebe kompanije i rešite ključ tehnologije obrade dubine rupe titanijumske legure.

 

4, sažetak obrade

 

Provera rezultata ispitivanja dokazuje da je bilo moguće formulisati ovakav plan obrade dubinske rupe. Metoda za obradu duboke rupe i tehnologija obrade ovog materijala od titanijum legure su ugrađeni u relevantne tehničke dokumente i primenjeni na namensku proizvodnu liniju.