Banner

News

Primjena i najnoviji trend titana u kućnim automobilima

Jun 07, 2017

Primjena i nedavni trend titana u kućnim automobilimaZbog finih karakteristika titana, sve više i više puta se koristi u automobilima, ali aplikaciju otežavaju viši ceni. Sljedeći se fokusira na status i najnovije trendove u primjeni titana u porodičnim automobilima i uvodi dve aplikacije koje postaju probojna tačka proširivanja aplikacija.

Metalni titan karakteriše njegova visoka čvrstoća, niska gustina i odlična otpornost na koroziju. Može se koristiti u dijelovima automobila za prenos snage i šasije. Ove aplikacije uglavnom imaju za cilj titanijum legure legure i mogu zameniti nehrđajući čelik, smanjenje težine automobila, očekuje se da poboljša performanse samog automobila.

Smanjenje težine čini dizajn automobila veoma otpornim, i za sportske automobile i za porodična vozila. Do sada su proizvođači sportskih automobila odabrali titan kao sirovinu kako bi automobile bile manje lake za ventile i spojne osovine. Poboljšanje performansi se pokazuje u smanjenju udaljenosti, izlaznoj snazi i deformaciji priključnih delova.

Prednost korištenja titana je u tome što je efekat prenosa snage ili težina smanjen, ekonomična potrošnja goriva, smanjen je šum i vibracija motora, a opterećenje komponenti je smanjeno, pa se izdržljivost vozila može poboljšati. Titanium se može koristiti kao ventili, koji povezuju vratila, ventile, opruge i aparate za podršku u auto dijelovima.

Korišćenje titanijumskog motora napolju: na primjer, korištenje titanijumske šasije, može smanjiti težinu vozila, uštedjeti gorivo. Najupečatljivije su upotreba titana u delovima, kao što su opruge za vješanje, izduvni uređaji, radilice i druga klupa za pričvršćivanje. Najveća prepreka velikoj upotrebi titanijuma u sportskim automobilima i automobilima ostaje pitanje cena. Troškovi titanijuma se upoređuju sa troškovima obrade ostalih delova, kao što je prikazano u tabeli 1.

Poređenje troškova između titana i drugih materijala (jedinica: US $ / Ib)

Titan aluminijumski čelik

Ruda 0.300.100.02

Metalni ingot 2.000.681.10

Spindle 4.500.700.15

List 15.00 ~ 50.001.00 ~ 5.000.30 ~ 0.60

Tržište svetskog titanijuma je oko 45000mt / godina, od kojih je polovina u Sjedinjenim Državama. Ukupna proizvodnja automobila u svetu iznosi oko 60 miliona jedinica godišnje, a SAD čini 1/4. Prema tome, ako je polovina svetskih automobila napravljena od titana, potrošnja titana će se povećati za 30% u zavisnosti od količine titana koji se koristi u 500 g na oko 1. Na ovaj način količina titanijuma koja se koristi u automobilima je značajna.

Primena titana u kućnom automobilu

Timet, najveći američki proizvođač titana, navodi prednosti korišćenja titana kao komponente:

(1) usvajanje titanskog materijala rešilo je neke praktične probleme;

(2) koordinacija sa tržištem;

(3) srodne tehnologije primjene titanskih materijala;

(4) dostupne tehnologije mogu se koristiti;

(5) upotreba titanskog materijala ima novu vrijednost.

Titanijum se prvobitno koristio u masovnoj proizvodnji premijum NSXV-6 automobila, a potom japanska TOYOTA dvostruka vrata konvertibilna 1998 koristeći titanijumski ventil. Uhodni ventil automobila koristi leguru Ti-6Al-4V / TiB proizvedenu procesom metalurgije praha, a izduvni ventil usvaja toplotno otpornu Ti-Al-Zr-Sn-Nb-Mo-Si / TiB leguru. Motor je 2000cc, koristeći 1 27g usisni ventil i 24g izduvni ventil 8, automobil sa ukupno 408 g titanijuma. Kada je sirovina čelik, težina je 40,0 g i 44,6 g, a ukupna težina ventila je više od 2 puta od one vrste titana. Ventil ovog tipa automobila je takođe napravljen od titana, njegova težina je smanjena sa 43g na 36g. Novi auto kompanije Toyota Corporation u početku je proizveo 4000 jedinica, od kojih je polovina bila izrađena od titanijuma.

Pored toga, primeri titana koji koriste druge japanske kompanije su Honda, S2000 i R. Neki evropski automobili su u masovnoj proizvodnji, a vezni osovina je izrađen od titana.

Postoji 2 slučaja titana koji se koriste u porodičnim automobilima. Izduvni ventil kao što su GM-ove Chevrolet Z06 auto aplikacije, smanjuje ukupnu težinu pogodan za poboljšanje performansi. Titanium 2 1 grupa muffler, težina 11.7g, težina smanjena za 41%, pomaže u poboljšanju performansi automobila. Život prigušivača je polu-trajan.

Timovi i Arvin Meritor razvili su nove Titanove legure izduvnih stepeništa (slične onima iz kvaliteta Ti2) u skladu sa tržišnim i postojećim tehnologijama. Materijal su testirani od strane dvije kompanije u skladu sa ugovorom i potvrđen je njegov učinak. Tokom testiranja poboljšane su tehnike proizvodnje, kao što su probijanje, savijanje, hladno valjanje, oblikovanje i zavarivanje u cilju smanjenja težine titana.

U poređenju sa čelikom, titan ima nizak elastični modul i malu gustinu. Pogodan je za izvore. Titanijumske opruge se široko koriste u Boingovoj vazduhoplovnoj industriji, ali Timet smatra da su ove komponente skupe za upotrebu u automobilima. Stoga su proizvođači kompanija i proizvođača vazdušnih delova zajednički razvili automobilske titanijumske izvore, a snažno ga podržava nemačka kompanija VW. Timovi i VW su proizvođači automobila koji koriste standardnu proizvodnju opreme za proizvodnju čelika za proizvodnju titanijumskih opruga. Deo VW-ovih odabranih procesora MuhrundBender će proširiti opremu za proizvodnju čelika za proizvodnju titanijumske prolećne transformacije. Kao rezultat, upotreba jeftinih beta legura Ti-4.5Fe-6.8Mo-1.5Al smanjila je cenu za 50% u poređenju sa postojećom beta legurom. Odnos opruga ovog materijala smanjen je za 1/3 težinom istog čelika opruge, a dobijen je optimalni vek trajanja. LupoFSI sedan 2001. koji je nosio ovaj titanijumski oprug, smanjio je ukupnu težinu za 81.6kg u poređenju sa standardnim FSI. LupoFSI sedan je najniže vozilo na svetu za 48mpg (MPG / galon) i dostupno je za prodaju na evropskom tržištu. Model VW ovog tipa, VW, ima godišnji proizvodni kapacitet od 3500 jedinica.