Banner

News

Primjena Titanium materijala u Watch

Apr 10, 2017

Sat je potrebno u svakodnevnom životu ljudi, predmeta i količine materijala od 95% narukvica sat. Tradicionalna sat je izrađen od mesinga, površina oplata Ni, itd .. površinski sloj sat sadrži veliku količinu nikla, često nosi nikla alergiju. "Onda je došao austenitnog nehrđajućeg čelika u produkciji sat, ali i zbog austenitnog nehrđajućeg čelika koji sadrži nikla i kroma sa kožom alergijske reakcije elemente, dakle, od početka prošlog stoljeća u 70-ih godina, počeo je da proučava upotrebu znanstvenih i tehnoloških osoblje i ljudski afinitet za dobre proizvođačke titan časovnička kutija, gledati lanac, sat remen, kopča stol, peteljke i drugih dijelova.


Titan kao sat materijala, je od visoko kvalitetnog vodootporan, s vremena funkcija sportski sat. Japanska titan sat je razvijen od strane građana i Seiko dva velika proizvođača u isto vrijeme visokog stupnja titan Sportski sat na tržište. Nakon toga, japanski sat kompanija od 1972. počeo je razvoj svih titana satova. Kako bi se titan se koristi u satovima, istraživanja u posljednjih 30 godina, istraživači riješiti tehničke probleme sedam, uključujući tehnologiju pritisak formiranje, tehnologije obrade, obrada tehnologija površinu, tehnologiju prerade, zavarivanje otporan na habanje, dekorativne i biokompatibilnost.


Stoga, moderna titan satovi imaju imaju sljedeće karakteristike: svjetlo, je od nehrđajućeg čelika 60%; ljudski znoj i morske otpornosti na koroziju; u metalni materijal ima najbolje snage; tvrdoća površine je 2 puta od nehrđajućeg čelika; nositi ni metal hladan osjećaj; dobar afinitet s kožom, bez alergijske reakcije; ukras dobar efekat.


U ovom trenutku, proizvodnja titan satovi industrijskom čistog titanijuma, Ti-6Al-4V i titanijuma Ti-15333. Početkom 1990-ih, koji će ući na tržište i cijene visoke titan satova, onda zbog povećane proizvodnje, poboljšanje procesa, pazi ljuska može se proizvoditi u ulaganja lijevanje, lima i način metalurgija praha, cijena smanjena, titan satove morati da high-end satovi na misu.


Mnoge zemlje u svijetu pridaju veliki značaj za proučavanje i proizvodnju titana satova; istraživačkog rada japanskih titan satova dobila nagradu japanski titan udruženje 1994 godišnjom proizvodnjom od titana metalnih prostora; švajcarski sat teži samo 50g; Northwest Research Institute obojenih metala u Kini i razvio "Titanium Watch NIN" brand serije.


Sa razvojem tehnologije 3D štampe personalizirana običaj štampanje titan satove i dalje pojavljuju. Luminor 1950 slučaj, napravljen od titana metala, anti osjetljive, protiv erozije, njegova težina je lakši od čelika 40%. Da bi se dodatno smanjiti težinu sat, gledati u tehnološke inovacije slučaju navesti unutrašnje šuplja, izuzetno složene geometrije, zadržavajući odličan vodootporna funkcija časovnička kutija (do 10 bara, što je oko 100 metara dubine) i anti napetosti torzije jaka crta. Ova tehnika se zove "direktno metal lasersko sinteriranje, optički fiber laser tehnologije i strukture sloj od trodimenzionalnih dijelova pomoću titan metalnog praha, svaki sloj materijala debljine samo 0,02 mm, nakon spajanja solidna titan metal. Gotov proizvod nije izrađene od tradicionalnih tehnologija, težina je lakši, izgled je čak i bez mane