Banner

News

Britanski razvijena 1500 stupanj visoke Temperature Titan legure premaz?

Dec 14, 2016


Britanija razvila visoka temperatura otpora (uglavnom za glavne komponente od aluminijske legure titana) metalnih prevlaka tehnologije, nekad kaput andquot; Elizabethandquot; nosač zrakoplova pistu - poznati moći odoljeti 1500 stupnjeva od visoke temperature. Razlog tome je da plin rep mlaznica formirati visoke temperature korozije efekt na palubi kad F-35B Borbeni avion slijeće.


Za ovu vijest, možete staviti naprijed tri pitanja: prvo, je F-35B i prijevoznika, to nije uzimala u obzir problem visoke temperature oštećenja na plin? Drugo, zašto je korištenje legura aluminija i titana, da mogu blokirati na temperaturi od 1500 stupnjeva? Napokon, ova reforma može pružiti zaštitu dugo vremena? Odgovor na prvo pitanje smatra, ali stvarna situacija je mnogo gora nego dizajn. Za F-35B, VTOL ees imao dva izbora; jednostavna metoda je dizajnirana prema Jacquesand #39; s 141, skupa sa 1-2 tablica strukture je pojednostavljena trup naprijed (kao što su odustajanje od komora dogorijevanja, pojednostavljeno serija kompresora) motora, pružajući vertikalni lift. Složena metoda je od glavnog motora kompleks vožnje mehanizam, za pogon ventilatora u zrak dovoljno lift.


Samo iz performanse zrakoplova sama Jacquesand #39; s 141 put je jednostavan, praktičan i visoko - lift motor radno vrijeme je vrlo kratko život uvjet nije visoke stvari, potisak može naučiti vrlo strašno. Ali, u stvari, nije da koristite složenosti dizajn i proizvodnja ratnih brodova i fleksibilnost da se prilagode mjesto za cijenu, u zamjenu za performanse zrakoplova sama. Zbog vrlo visoke temperature plina dizalo motora, nositi Jacques 141 takav zrakoplov u uzlijetanju i slijetanja, pilotske kabine sama mora biti otporna na toplinu metala, ali također na korištenje cirkulaciju i hlađenje vodom, je zapravo napravljen posebno velikom asfaltiranom nosaču zbuniti. F-35B ištanje da biste dobili okolo ovaj problem, niže performanse, proizvodnja je složena i skupa dizala ventilator shema; Ali rezultati testa pokažu da ga potpuno riješiti problem visoke temperature Jet slijetanja palubi još treba ojačati.


Odgovor na drugo pitanje je visoko aluminijski sadržaj titana aluminijske legure na glinice zaštitna folija može biti stalno formirana stabilna na površini, to je to za oduprijeti visoke temperature oksidacije (problem korozije britanski nosač zrakoplova palube se boji ključ) i Titan vatre (opet, vrlo aktivan u visokotemperaturnih svojstava Titan legure titana visoke temperature Nije inferioran ključna prednost). Što se tiče protu 1500 stupnjeva ili tako nešto, to je odnesen; Titan legure visoke temperature Titan legure radnih temperatura granica od 550 stupnjeva za sliv, do 600 stupnjeva su performanse i cijene su vrlo visoke ocjene. Osim F-35B rep mlaz gdje se tako visoka temperatura je Jacques 141 dizalo motora nije.


Odgovor na treće pitanje, naizgled se može koristiti za dugo vremena, navodni života može doći do 50 godina, nosač aviona vijek trajanja bez održavanja. To je oko 10000 DEG C plazma zagrijavanjem metala u prahu, rastopljeni deformiranja kapljice širiti i brzo stvrdnjavanje, 2.5 mm debelim premazom; polaganje površine 2000 metara kvadratnih, Računovodstvo za oko 10% od ukupne površine pilotske kabine