Banner

News

CADSkills razvoj 3D štampanih Titanium Jaw Implants može smanjiti vrijeme rada

Aug 15, 2017

CADSkills razvoj 3D štampanih titanskih čeljusti implantata može smanjiti vrijeme radaŽica je važan deo craniofacijalne kosti, koja održava integritet konture lica, nosi masturbacijsku funkciju i tesno je povezana sa gutanjem, jezicima, disanjem i drugim funkcijama. Maksilarna proteza nakon implantacije in vivo, a ne samo zbog napetosti oko mišića, već i sa mastikalnim pritiskom, stoga proteza obnavlja pacijente personalizovanog izgleda, ali ima i dovoljnu mehaničku snagu kako bi osigurala stabilnost i funkciju tela vežbanja najbolje, ali i kao skeleta za inženjering tkiva napunjenih osteogenicnim potencijalnim ćelijama i promovisanje faktora rasta kostiju za regeneraciju kostiju.

Jedan

CADSkills je razvio titanijum 3D štampu čeljusti implant koji se zove AMSJI, dizajniran da spasi pacijente i smanji vrijeme oporavka. Pacijenti koji pate od ekstremne maksilarne atrofije (oblik pogoršanja vilice) mogu biti tretirani revolucionarnom terapijom u bliskoj budućnosti. Zahvaljujući CADskills-u, firmi za pokretanje medicinskih uređaja sa sjedištem u Gentu, u Belgiji. 3D štampani titanium dentalni implant kompanije pod nazivom vezani subperiostealni implant (AMSJI), pruža alternativni tretman tradicionalne medicine.

Pacijenti sa atrofijom kostiju obično moraju da podležu koštanom graftu, neprijatnim zubnim implantatima koji uzrokuju upale i bolove, i invazivnu hirurgiju i dugo vreme oporavka. Međutim, AMSJI će uskoro biti održiva alternativa ljudima kojima je potrebna potpuna maksilarna obnova ili sličan tretman. Implantati su dizajnirani da smanjuju hiruršku i vreme oporavka i nelagodnost pacijenta.

Jedan

Iznenađujuće, CADSkills tvrdi da može pacijentima dati iste rezultate za samo jedan sat operacije. Od 3D implantata za štampu se može očekivati da uklone pacijente iz meseci oporavka i moguća upala.

AMSJI nudi kraće vreme oporavka

CADSkills tvrdi da, pored smanjenja vremena operacije, implanti mogu omogućiti pacijentima da primaju fiksirane zube istog dana. Ali kompanija i dalje testira AMSJI. "Tokom prošle godine, CADskills je pažljivo proučavao svaki slučaj i pogledali smo kako meko tkivo oko implantata odgovara," objašnjava CADskills, glavni operativni službenik u RobinDetaille-u. Radili smo na svakom slučaju da obezbedimo savršeni AMSJI dizajn za svakog novog pacijenta. "

Ideja AMSJI-a bila je originalno od dr. MyMommaertsa sa Univerziteta u Briselu. Prethodno, kobalt hrom je proizveo sličan izgled za implantate lica.

Jedan

Međutim, ovaj određeni materijal je suviše teški i ne dozvoljava kosti da raste unutra. Međutim, koristeći 3D za štampanje titana, CADSkills može obezbediti stabilnost, električnu provodljivost i promovisati osobine rasta kostiju. Pored korišćenja više sposobnih materijala, kompanija koristi i 3D štampu umesto prethodnog lijevanja voskom. Ovo vam omogućava kreiranje složenijih dizajna na jednostavniji način.

CADSkills se oslanja na Materijal za inovacije Mimics za razvoj ovih prilagođenih implantata i upoznaje izgled pacijenta nakon što je operacija završena. CADSkills vjeruje da će njihovi klinički rezultati biti ukršteni i da će AMSJI dovesti na međunarodno tržište kada budu odobreni. Prema ukupnom planu, kompanija se nada osnivanju globalne mreže u narednih pet godina.