Banner

News

Cao Chunxiao: Titanium legura će se usredsrediti u široj perspektivi u vazduhoplovnoj industriji

Sep 30, 2017

Cao Chunxiao: legura titana će dovesti do velikih perspektiva u vazduhoplovnoj industriji


2017-9-19 sjeverozapadni neorganski metal istraživački institut

Pod pokroviteljstvom Kineske federacije preduzeća i Udruženja preduzetnika iz Kine, održan je 9. i 10. septembra u Jiangxi, provinciji Nanchang, "Top 500 forum kompanija na vrhu 500 zemalja". Kineska akademija nauka Cao Chunxiao prisustvovala je i održala govor.


Državno veće je u januaru prošle godine formalno odobrilo osnivanje kineske motorne grupe za kinesku avijaciju, koja je formalno osnovana u avgustu. Ove godine zvanično je pokrenuta i Nacionalna vazduhoplovna vežba nauke i tehnologije vazduhoplovnih i gasnih turbina. Aviotehnički motor je kristalizacija visoke tehnologije.


Veoma je teško. To je takođe koncentrisano izražavanje sveobuhvatne nacionalne snage naše zemlje i važan simbol inovativne zemlje.


"Generisanje tehnologije materijala, generacija avio opreme", to je pravi portret istorije razvoja svetske avijacije ", rekao je Cao Chunxiao, a legura titana je važan član velike porodice vazduhoplovnih materijala, a motor igra važnu uloga u opremi avijacije.


Titanijum u poslednjem veku, dolazak pedesetih godina, koji je u velikoj mjeri promovisao razvoj aerodinamičnog motora, trebao je snažno promovirati razvoj titana, između njih su dijalektički odnosi, međuzavisnost, zajednička promocija i postignuća braka između titana i aero motor.

Inovacija procesa je veoma efikasan način za promovisanje razvoja i primjene legura titana.


Sa pojavom kompozitnih materijala, ne samo da se koriste u velikim količinama na avionima, već su uključeni i motori. Na primer, motori iznad 787 i 747 koriste kompozitne materijale umjesto legura titana. Ispostavilo se da se inherentni status legura titana može postepeno zameniti kompozitnim materijalima. Međutim, kompozitni ne znači da su svi kompozitni materijali, rekao je Cao Chunxiao, jer nakon svega kompozitnog materijala koji je natovaren na avionu da se raspadne, tako da je prednja ili bočna sa titanom, titanijum legure zavijena, ali sveukupno kompozitni materijali predstavljaju veliki deo težine.


SAD NASA predviđa da bi upotreba jedinjenja titanijumskog aluminijuma u vazduhoplovstvu mogla da dostigne 20% do 2020. godine. Međutim, postignut je veliki napredak u istraživanju jedinjenja metalnih veza titanijum aluminija u Kini. Otpornost odlivaka od niskotlačnog turbina od titana legure razvila je Institut za metalnu nauku Kineske akademije nauka.


"Gledajući u budućnost, legura titana neće biti prihvaćena od strane tamnog konja i nastavit će širiti svoju sferu uticaja." Cao Chunxiao je rekao, legura aluminijumske legure će ući u vrlo široku perspektivu. (obojeni novine)