Banner

News

Kina je Titan preduzeća u bolnu reformu

Jan 20, 2017


2015 Nacionalnog sustava nadzora za SASAC Korporativnih profita pala 6,2% na godišnjem padu, srednja poduzeća dobit trend je učinkovito curbed, godišnji dodana vrijednost rasla 2%, predati nacionalnih fiskalnih prihoda porastao 4,6%, 106 srednja preduzeća 99 profita. Unatoč istom makroekonomske Silazni pritisak, ali u prvih 11 mjeseci 2015, opseg industrijskih poduzeća, privatna poduzeća dobit rast od 5,2%, no državnih preduzeća pao za 22%. Srednja poduzeća zadužen za sastanak, SASAC Redatelj Zhang Yi također je priznao da reforme i razvoja državnih preduzeća će ući bolovi yearandquot;.


U andquot; painsandquot rada; Prvo od metala, ugljena, nafte, petrokemijskih i drugih industrija u velikom broju tvrtki zombi postoji i ta poduzeća uglavnom se zajedno u državnim poduzećima, stoga, za sac, čišćenje zombi kompanije teže zadatke. A-podijeliš tržištu, 244 srednja poduzeća i njegova kontroliranje navedene tvrtke u gubitak dosegao 67, Računovodstvo za više od 27%. Sinopecand #39; s petrokemijske ulje servis postati gubitka kralja, prva tri kvartala 2015 operativni gubitak od 2 milijarde 60 milijuna dolara. I tako BaoTi popis državnih poduzeća, ali i gubitak katastrofa areaandquot;. Resursa industrije i teške industrije u zombi enterprise je glavni uzrok opadanja državnih preduzeća dobit pointandquot;. Zhang Yi uvod, ako oduzimanja naftnih i petrokemijskih poduzeća, srednja poduzeća dobit zapravo povećana za 7,5%. Stoga, po njegovom mišljenju, zbrinjavanje zombi poduzeće je bio oko grebena, ali je potrebno učiniti operaciju, koristiti danas a #39; s mali šok za rješavanje budućnosti veliki earthquakeandquot;.


Važno je napomenuti da sac po prvi put to počistiti zombi preduzeća nacrtana vozni red. Zhang Yi je rekao da je SASAC proučava razvoj programa i nastojati koristiti 3 godine ili tako da kompletan glavni zadatak završiti posao prije 2020. Za sljedeći korak rada, Zhang Yi zahtjeve, glavna odgovornost središnje poduzeća grupe poduzeća je zbrinjavanje andquot; zombieandquot; kompanije, na SASAC će nadgledati nadzorom ključnih preduzeća i odlaganje od zombija andquot; u opseg nadzora i inspekcija na brodu nadzornih tijela. Li Jin smatra da je reforma državnih preduzeća reformi razini sistem, i čist gore andquot; na strani ponude od zombiesandquot; reforma struktura razini, trenutno ima jednostavan sustav reforme svojstava sustava i industrijske strukture andquot; dvije quartetsandquot; reforma.


Za čišćenje zombi tvrtki, nakon niz dužnosnika rekao da se više Restrukturiranje i bankrot, da pravilno raseljene radnika, smanjiti utjecaj na društvo, smanjiti ekonomske i socijalne rizike. Promovirati spajanja i reorganizacije državnih poduzeća, glavna tema sastanka je također odgovoran za srednja preduzeća. Zhang Yi je naglasio da porast spajanja i reorganizacije na razini grupe, promovirati kombinacija; promicati Restrukturiranje specijalizacije, vodećih poduzeća kao temelj kroz kapital suradnje, zamjena imovine, besplatan prijevoz itd., za daljnje jačanje homogenizacije poslovne integracije i integracije industrije segmenata. Državne imovine nadzora i uprave komisije (SASAC) ističe tri Restrukturiranje modela, Naime horizontalne industrijsko Restrukturiranje, okomiti lanac Restrukturiranje i Restrukturiranje vodećih preduzeća. U pogledu Li Jin, prošle godine, u SASAC pokrenula 6 na reorganizaciju srednja poduzeća 12, u stvari, vrši se u skladu s ova tri modela, ali indukcija tri modela je prvi put u SASAC dokumentima. Kako bi se poboljšala kvaliteta i učinkovitost razvoja državnih preduzeća, aktivno zombi tvrtki, produbljivanje reformi državnih preduzeća i promovirati SASAC reformu, obavljanje javne poduzetništva, inovacija, promicanje internacionalizacije, ojačati nadzor radi sprječavanja gubitka državne imovine i jačanju stranke izgradnja državnih poduzeća.