Banner

News

Za 3D štampanje titanskih dijelova naftne i gasne industrije po prvi put od strane Lloyd sertifikacije

Sep 18, 2017

Za 3D štampanje titanskih dijelova naftne i gasne industrije po prvi put od strane Lloyd sertifikacijeNedavno je kompanija Lloyd (Lloyd sRegister LR) globalne kompanije za inženjering, tehnologiju i poslovne usluge najavila glavne vesti: jedan za 3D štampane titanove dijelove naftne i gasne industrije po prvi put da dobije sertifikat. Ovo je prekretnica u industriji.

LR ne štampa ovaj dio sam, već koristi svoj postojeći okvir za nadgledanje i validaciju čitavog procesa, koji može dati dalje smernice za proizvođače da autenticizuju druge 3D štamparske komponente. Sertifikovane komponente su projektovale SaferPlugCompany (SPC) i proizvele su AM produkcijska kompanija 3TRPD, koja se izrađuje procesom topljenja praškastog kreveta 3D, ulaznog kolektora titanijuma (gatewaymanifold) koji se koristi u cevi.


Pre više od godinu dana, pošto je SPC željela dizajnirati i izraditi ovaj dio, LR je bio dužan da obezbedi nezavisnu garanciju za proces proizvodnje delova. Potvrda LR-a o proizvodnji dodatnog materijala omogućava proizvođačima i krajnjim korisnicima da veruju da 3D štampa zavisi od standarda.


LR i Zavod za zavarivanje (TWI) su formulisali svoje smernice za proizvodnju metalnih dijelova i materijala. I LR i TWI su duboko uključeni u 3D štamparsku industriju, član nekoliko proizvođača standardizirajućih materijala. Okvir ne uključuje samo materijalne standarde, ali tim LR takođe procjenjuje različite proizvodne kapacitete koji se koriste u proizvodnom manifoldu.


3D ispis će biti integrisan u jednu komponentu, ova komponenta će se koristiti za alat za izolaciju cevovoda, jedan od najmanjih alata na svetu uključuje ove alate, može da se nosi sa prečnikom cevi od šest centimetara.


"Sa perspektive industrije i perspektive, ova sertifikacija dodaje poverenje u 3D štampu, a to će nesumnjivo ubrzati industriju nafte i gasa da usvoji AM kako bi ova tehnologija postala glavna", kaže ClaireRuggiero LR, direktor za tehnologiju, kvalitet i inovacije.


Sledeća serija kolektora (ukupno 10) proizvođača SPC i 3TRPD takođe će biti certificirana od strane LR-a. Pored toga, SPC trenutno traži sertifikat o odobrenju tipa (TypeApproval) za LR. Uz to, SPC i 3TRPD će biti u stanju da izgrade kolektore i druge alate za izolaciju cijevi po potrebi