Banner

News

Implantacija Periosteum-a na Titanium Grafts

Jan 03, 2018

Implantacija periosteuma na titanovim graftovima


Škola nuklearne tehnologije, Tomsk politehnički univerzitet u Rusiji i nova proizvodna tehnologija Inženjerska škola naučnika i medicinskih materijala iz oblasti stranih stručnjaka, razvila je metodu pomoću nano cevi titanijum dioksida. Ovaj kateter je obložen premazom kalcijum fosfata. Sastav prevlake je isti kao i kod ljudske kosti. To je ekvivalentno pokrivanju periosteuma na graftu od titana i može poboljšati stopu preživljavanja koštanog grafta od titana.


Istraživači su istakli da se titan široko koristi u proizvodnji transplantata, ali je elastičnost ove dve različite. Titan je mnogo teži od koštanog tkiva. Stoga, kada su pacijenti aktivni, titan ima više mehaničkog opterećenja od kosti, što može dovesti do oštećenja koštanog tkiva. "Nanometalni kateteri pomažu u rešavanju ovog problema i izbegavaju stvaranje titanijuma više mehaničkih opterećenja nego koštano tkivo", rekao je Roman Černozem, diplomirani student.


Pored toga, šuplji nanometalni kateter je takođe pogodan za popunjavanje leka, transport tela telu tamo gde je potrebno, i kontrolu brzine isporuke leka.