Banner

News

Inteligentna proizvodnja kao glavni smjer nove ekonomije

Mar 16, 2017

U ovom trenutku, s novom generacijom Informacijske komunikacijske tehnologije i Integracija proizvodnje i razvoja kao glavna značajka nove runde tehnološka revolucija i industrijska revolucija u svijetu rodila uspon revolucionarni utjecaj duboka prilagođavanja svijetu industrijske podjele rada i tehnologije. Inteligentna proizvodnja je postala jezgra nove runde globalne proizvodnje promjena, zemlje širom svijeta imaju ubrzavanje planiranja i projektiranja, i aktivno sudjelovati u globalne industrijske podjele rada. andquot; 13 pet Yearandquot; je razdoblje Chinaand #39; s prerađivačke industrije, kvaliteta i efikasnost kritični period od velike do jaka, kako shvatiti srž inteligentna proizvodnja, tako da dubina integracije Informacijske tehnologije i industrijalizacije, izgraditi novu energiju za ekonomski razvoj, gospodarsko Restrukturiranje je postao važno strateško razmatranje. Ovaj kraj, stručnjaci poziva redakciji novina i istraživačkim timovima da razgovara o ovom pitanju u dubinu.

U ovom trenutku, Kina se suočava sa težak zadatak za gospodarsko Restrukturiranje i modernizacija, ali isto tako sustići novi krug tehnološke i industrijske revolucije vođeni nove ekonomije procvatu povijesne prilike. Ako suštinu nove ekonomije u razvijenim zemljama je Integracija Informacijske tehnologije i na dubini od u andquot; re industrializationandquot; pa za Kineze, razvoj nove ekonomije znači integraciju industrijalizacija i informacije dubina, je proces industrijalizacije, dodatno promovirati transformaciji gospodarske strukture i nadogradnja inherentne zahtjeva. Kao koncentrirana utjelovljenje Integracija Informacijske tehnologije i industrijalizacije, inteligentne proizvodnje je od velikog značaja u sadašnjoj fazi realizacije opisani Chinaand #39; s industrijalizacije, koji je karakteriziran slabljenjem tradicionalne industrijalizacije i hitnu potrebna za pretvaranje starog i novog ekonomskog rasta zamah.

Prvo, osnovno poznavanje inteligentne proizvodnje

Naša zemlja se suočava sa velike industrijske zemlje ali status quo nije industrijske snage, međunarodnim iskustvom i međunarodne financijske krize u razvijenim zemljama u Sjedinjenim Državama, Njemačkoj, Japanu, Britanija i Francuska su predložili Prerađivačka industrija revitalizacija plana, u 2015 Kina koje je donijela u andquot; 2025 Kina manufacturingandquot;. Prerađivačke industrije je temelj naše zemlje, temelj naše zemlje i snage naše zemlje. Značenje andquot; u Kini 2025andquot; Ne shvatljivo iz perspektive industrijske planiranja, ali isto tako treba gledati od nacrt održivog ekonomskog rasta u budućnosti. andquot; Kineski 2025andquot; predlaže se da ubrza proizvodnju, nova generacija Informacijske tehnologije i proizvodnju dubini integracije kao glavni vod, promovirati pametne proizvodnje kao glavni smjer, jačanje industrijske baze sposobnosti promovirati industrijskog restrukturiranja i nadogradnja, prerađivačke industrije iz velike da jak povijesni skok. U nacrtu za ekonomski rast, inteligentne proizvodnje je predstavljen kao glavni smjer, možete vidjeti njegov status je vrlo važan.

Takozvana inteligentna proizvodnja, intuitivno govoreći, zasniva se na integraciji Umjetna inteligencija tehnologija i Proizvodnih tehnologija za ispunjavanje ciljeva Optimizacije obradnog sustava ili modela. Inteligentna proizvodnja prvo predložio, sadržaj je relativno uzak, cilj Optimizacije je relativno specifičan, ali uz kontinuirani razvoj od nov način proizvodnje i nove Informacijske tehnologije, konotaciju inteligentna proizvodnja je postupno proširiti. Iz osnovne tehnologije, nova generacija Informacijske tehnologije razvijen od razvoja umjetne inteligencije do uključuju big podataka, umrežavanje, oblak Računanje, itd.; iz procesa proizvodnje, proširen iz jednostavne proizvodnje cijelog životnog ciklusa proizvoda; od proizvodnog sustava razina, proširen iz proizvodna oprema uključujući i radionice, poduzeća, lanac opskrbe, proizvodnja cijelog ekološkog sustava; iz Optimizacije cilj, od početne implementacije maloserijske proizvodnje bez ručnih intervencija, kako bi zadovoljili potrebe pojedinačnih potrošača, optimizirati odluka, poboljšati fleksibilnost proizvodnje, poboljšati proizvodnju resursa i efikasnost iskorištenja, poboljšanje kvalitete proizvoda, skraćivanje proizvodnog ciklusa, odraz ekološki prijateljski i niz ciljeva. Stoga, inteligentne proizvodnje, ima široko tumačiti kao integrirani big podataka, Internet stvari na temelju nove generacije informatičke tehnologije i proizvodnja tehnologija, možete sebi prilagoditi dinamički na proizvodnji okoliš se mijenja, od dizajna proizvoda i proizvodnje kako bi se postigla recikliranje cijeli životni ciklus visoke učinkovitosti, visoke kvalitete i zelena mreža Optimizacija cilj , personalizirane proizvodni sustav ili uzorak, uključujući inteligentne proizvode, inteligentne proizvodnje, inteligentan i inteligentne usluge oporavak i široki sadržaj.

Ključ inteligentne proizvodnje je osloniti se na tehnička podrška nove generacije informacijski sustav. Općenito je prihvaćeno da inteligentnih Proizvodnih tehnologija zasniva se na informacijski sustav fizičke (CPS) ili virtualni entitet sustava. Općenito govoreći, to je mreža sistem može biti efektivno povezani industrijskih subjekata u svijetu strojeva, materijali, tehnologija i sl. putem interneta i virtualni svijet u informacijski sustav, vršeći analizu percepciju dubine i stvarnom svijetu industrijskim real-time dinamičan prijenos podataka i Napredno modeliranje putem sustava, implementacija mreže informacijski sustav i fizički prostor dubine integracije , međudjelovanje u stvarnom vremenu, uzajamnih spojka, uzajamno ažuriranja, stvarajući pametnu odluku i kontrolu, inteligentni razvoj konačni pogon cijelog prerađivačkoj industriji. Ovaj sistem je poznat kao CPS u njemačkom industrijska 4, i u sad-u se zove industrijski Internet industrije. U prikazu američka industrija, industrijske Internet je Internet u svim područjima industrije, industryand #39; s integracije cijelu vrijednost lanac integraciju aplikacija, je podrška ključna integralni informacijski infrastrukturu inteligentne proizvodnje. Sa ovim sistemom možete shvatiti karakteristike mudrost proizvodni proces self organizaciju i koordinaciju, samostalno odluke i sebi prilagoditi ekološke promjene, kako bi zadovoljila visoke složenosti, visoke kvalitete, niske cijene, niske potrošnje, nisko zagađenje i sorte prije tradicionalne proizvodnje način da niz Optimizacija objektivnih suprotnosti mogu se postići istovremeno.

Ekonomska istraživanja pokazuje da je ključ za međunarodne konkurentnosti u zemlji, a #39; s gospodarstva i dugoročno stabilan rast sposobnost proizvoditi složene proizvode