Banner

News

Novi materijali od legura titana stimulira razvoj zrakoplovne industrije

Mar 22, 2017

U procesu razvoja zrakoplovstva proizvodnje, zamjena materijala predstavlja velike brzine promjena, materijal i zrakoplova odvijaju se neprekidno. andquot; Generacija materijala, generacija aircraftandquot; je pravi prikaz povijesti razvoja svijeti #39; s Zrakoplovstvo. Novi materijal je važan temelj zrakoplovne tehnologije, unapređenju tradicionalnih industrija i razvojem high-tech industrije kao pilot, zrakoplovne industrije je postala dinamičan i potencijalnih područja razvoja. Razvoj i primjena novih materijala kao što su legure titana, novinar prije intervjua sa Cao kineske Chunxiao Akademije znanosti.

Novinar: veća količina materijala slitine titana je baza zrakoplova proizvodnja, nema nove materijalne pripreme high-end tehnologija, razvoj zrakoplovne industrije je teško doći do vrha, s razvojem zrakoplovne industrije i razvoj novih vrsta zrakoplovstva materijala potražnju što promjene u usporedbi s prethodnim?


Cao Chunxiao: s razvojem zrakoplovne industrije, zahtjevima čvrstoće materijala je veći i veći, bolje performanse. Sada sve više i više složeni i Titan legure koriste se u zrakoplova i motora. Kompozitnih materijala, na primjer, bili rijetko se koristi u zrakoplovima u 80-ih prošlog stoljeća, ali su razvili vrlo brzo ove godine. Najnovija inačica Boeing 787 kompozitnog materijala na broju udjela do 50%, legure titana ukupno od $15% na području civilnog zrakoplova oborio rekord. Prije zrakoplova Boeing 777 kompozitnih materijala Potrošnja bila samo oko 10%, iznos od legure titana je samo oko 8% nezamislivu pedalj.


Kompozitni materijal i Titan legure ovih materijala su razvoj velikih aplikacija, postoje dva glavna razloga: jedan je istraživanja i primjene materijalnih nakupljanje praktičnog iskustva, materijalni performanse i pouzdanost i bolje; drugo je sa razvojem Proizvodnih tehnologija, samog materijala je mnogo niži nego prethodne cijene. Naime, proteklih korištenje Ti-6AI-4V (TC4) legure titana, nastavljamo koristiti istovremeno, također razvijene nove sorte Titan legure snage i bolje performanse, nakon višegodišnjih testiranja, mnogi zrakoplovi dijelovi su počeli koristiti nove legure titana. Primjerice, zrakoplov Boeing 777 u isto vrijeme korištenje Ti1023 beta 21S, Ti153 ove marke beta legure titana, koji je prvi put ove tri ocjene od legure titana na korištenje civilnih zrakoplova u. Airbus A380 zrakoplova podvozje koristeći Ti1023 Titan legure otkivaka 3.2 tone, 4,2 metra, trenutačno svijeti #39; s najveći Titan legure otkivaka. Legure titana ima jedinstvena svojstva svoje aplikacije prospekt je opsežnije. Protu bombardiranju sposobnost naprimjer, jer Titan legure Kompozitni materijal je bolji nego protu-granatiranja sposobnost, iznos od US F-22 borac kompozitnih materijala od početnih 44,7% do 24% sada i količinu Titan legure je poboljšan kako bi 41%. Korištenje zrakoplova titanijsku leguru od civilnog zrakoplova, ali i za jačanje borbene moći razmatranja. Osim toga, pojava novih vrsta legure, koja ima visoke žilavosti i stopa rasta pukotine niske umora, je glavni razlog za veći iznos od legure titana na zrakoplov.


Aluminijske legure je još uvijek nezamjenjiv novinar: Titan legure i Kompozitni materijali u Zrakoplovstvo aplikacija više i šire, zatim razvoj drugih materijala i kako?


Cao Chunxiao: Kompozitni materijali, Titan legure, aluminijske legure, legure čelika i visoka temperatura je zrakoplov i motor od pet kandidata materijala, bili su u konkurenciji promovirati jedni druge, međusobno nadopunjuju i stalno razvijaju. Iako kompozita i Titanske legure imaju prednosti u pogledu specifične snage i otpornost na koroziju, prednosti čelika i aluminijske legure su pronađeni u procesu i ekonomski učinak. Visoke temperature legure zauzimaju najvažnije mjesto u aero motora. Valja također napomenuti da aluminijske legure i čelika radili to razviti povisok izvođenje novih Sorti i kontinuirano poboljšaju svoju konkurentnost.

Dakle, opći trend je Primjena kompozitnih materijala i legura titana postupno, ali aluminijske legure i čelik je još uvijek nezamjenjiv važno Zrakoplovstvo materijala. Trenutačno, svijeti #39; s najveće Zrakoplovstvo otkivci su aluminijske legure otkivaka, u zrakoplovu Airbus A380 na krilo zrake, korištenje brand 7085 aluminijske legure, kovanje do preko 6 metara, do 3,9 tona.

Novinar: kao 80 tisuća tona velike umiru kovanje tisak takve velike teške opreme imaju izaći, ne samo da je poboljšanje Chinaand #39; s re kapaciteta, ali i poboljšati nacionalne snage, razvoj zrakoplovstva materijala koja je važnost?


Cao Chunxiao: ukupnu strukturu zrakoplova i motora je vrlo važan pravac razvoja moderne zrakoplovne opreme, integraciju može ne samo smanjiti Strukturne težinu, poboljšati pouzdanost, poboljšati učinkovitost skupština, ali također smanjiti troškove. Tko može postići Strukturni integritet, koji se može razviti vrlo brzo.


Kina dvostruko 80 tisuća tona velikih kovanje kovanje tisak velike otkivaka, mijenja mehaničku vezu ili zavarivanje proizvodnja zrakoplova strukturnih komponenata, za promovisanje Titan legure kovanje i kovanje čelika, cijela je vrlo važno. 80 tisuća tona velike kovanje pritisnuti od prethodnih ruskih 75 tisuća tona svijeti #39; s najvećih kovanje hlače, ne može riješiti problem velikih otkivaka može učiniti u Kini, možemo postati jaka, značaj kovanje od legure titana, zrakoplovne snage velikih sila.


Osim 80 tisuća tona velike kovanje preše mogu proizvesti velike otkivaka, promovirati ukupnu strukturu kovanja, (da li aluminijskih legura, čelika, legure titana, visoke temperature legure precizno kovanje) igra važnu ulogu u promociji.