Banner

News

Studija o Kovanje proces Ti - 17 legure titana Bar

Apr 05, 2017

Titan legure zbog visoke specifične snage, otpornosti na koroziju i odličnu toplotnu snagu, itd, na polju aeronautike je naširoko koristi. Ti-17 legura je vrsta u blizini-β-tipa legure sa odličnim svojstvima. Nominalni kompozicija je Ti-5AL-2SN-2ZR-4Mo-4CR. Legura se zaboravljaju u α + β regija fazi ili u β regiji fazu. To ne samo da ima visoke čvrstoće, za kaljenje i žilavost loma, i dobre toplotne stabilnosti, performansi umor, termalne performanse obrade. Od 1970-ih godina, to je bio u mogućnosti da uđu u zrakoplovnoj industriji s izvrsnim performansama i koristiti ga kao kompresor za veće potisak motora. Uz kontinuirani razvoj kineske industrije motora, s proizvodnjom Ti-17 Titanium kovanje kompresora visokog tlaka prvog i drugog ukupne disk kovanje Ti-17 titan štap bar specifikacije, organizaciju i izvođenje imaju veći potraživanja. U tom cilju, istraživači su proučavali Ti-17 titan legure Φ350mm velikih bar procesa kovanja.


Faze promjena točka (α + β / β) eksperimentalnog materijala legura je 880 ~ 900 ℃ do metalografska metodom.


Prema A, B proizvodnom procesu program Φ350mm specifikacije bar dva kovanje. Opcija A: ingota je deformisano u jednoj fazi za uznemirujuće, deformacije je 60-75%, a zatim ulazi u područje kovanja dvije faze, dvofazni području obavlja normalan proces crtež, iznos deformacije je 60-75% ; plan B: ingota je iskovao normalan proces crtež, iznos deformacije jednofaznog je 40 ~ 65%, a iznos deformacije dva faze je 40 ~ 60%. Istraživanja pokazuju:


(1) korištenje programa A kovanja Ti-17Φ350mm bar, mehanička svojstva su u skladu sa standardnim zahtjevima. Vlačna svojstva visoke temperature i puzanje svojstva kovane šipke proizvodi Shema B nije u potpunosti ispunjava uslove indeksa.

(2) korištenje programa Produkcija kovanja bar, niske puta za jedinstvenu fazi kristal, višeg reda tkiva su sferični α + transfer β tkiva, poprečne vertikalne mikrostruktura nije značajan. Nizak uvećanje kovanja bar u produkciji shema B je homogena polu-fazi kristala, visokog reda tkivo je sferne α + pahuljica α + blok α + β organizacije transfera, uzdužne organizacija ima određenu tendenciju, a poprečne vertikalne mikrostruktura je drugačiji.

(3) Nivo detekcije smetnji za kovanje bar proizvode šeme može dostići Φ3.2 -9 ~ -12 dB, a nivo kovanja detekcije stick nered u produkciji shema B je Φ3.2 0 ~ -3dB. Ukupan nivo nered je visok, -6 ~ -9dB.

(4) kroz uznemirujuće proces, jednofazni deformacije više od 60%, dvofazni područje sa dugim deformacija, i deformacija više od 60% od procesa kovanja, može proizvesti učinak, organizacija i nivoa testiranje ispunjavaju standarde i potrebama korisnika Ti-17 legure Φ350mm specifikacije bar titan , pogodan za industrijsku proizvodnju mase.