Banner

News

Priča o Titan dijelova na brodu

Mar 13, 2017

Titan i Titanske legure mogu koristiti da se mnogim dijelovima broda, teško je zaliha je jasno, a sada samo priča o onima koji su dobili praktične primjene i to pokazati učinkovit dijelova. Japan je napravio sustavno proučavanje i procjena dijelova dostupna od legure titana na brodovima.

Sonar kupola sa sveobuhvatnom odlične performanse

Proizvodnja brod nano pokrov Akustična protok u bivši Sovjetski Savez i Rusija, sastoji od stakla čelika (FRP) proizvodnja, onda uglavnom koristi Titan legure to: Titan legure kupola ima odličan obuhvatan izvođenje, njihova proizvodnja andquot; Kurskandquot; na sonarni sustav se koristi Titan legure proizvodnja. Chinaand #39; s kupnje K877 brodovi, brodovi K636, 956 brodova, andquot; Liaoningandquot; nosač zrakoplova, kao što su sonara kupola se sastoji od legure titana. Kina ranije izgrađen Pomorska sonara kupola površinu prema podvodne aplikacije, zahtjevi su različiti, neki su od nehrđajućeg čelika, čelik neke stakla proizvodnja, na andquot; 95andquot; razdoblje od titana kupola napravio Opsežan produbljivanja i postiže plodne rezultate sada postupno mijenja sa Titan legure.

Život Titan spirala je 5 puta duže nego kod bakra i legura

Zahtjevima Brodi #39; s propelerom na materijalni su: visoka čvrstoća, jaki protiv umora performanse, erozije i kavitacije korozije. Legure titana je najbolji materijal da zadovolji te zahtjeve. Američke mornarice u hidrogliser promjera 1500mm, četiri izmjenjivi Titan legure supercavitating propeler. 1972 Kina razvija hidrogliser jahta Titan legure vijak, sve vrste celuloze do 2014 procjenjuje se da proizvodnja promjera 450mm ~ 1500mm je oko 800, maksimalnu kvalitetu više od 160 kg. Ali na dugoročno korištenje i rad pokazati da prednosti i osi u trošak proizvodnje Titan legure propeler nije potpuno jasno, pa Primjena Titan legure propeler još nije dosegla praktična faza, daljnji razvoj i promociju. Ona također uključuje kormilo i noseći sjedalo, itd...

Motor ispušne cijevi i Ispušni otvor

U srednji brod, motor temperatura ispušnog plina se do 500 Stupnjeva C, od krme broda kroz cjevovod, Ispušni s jedne strane cijevi (dvostruko hlađenje cijevi) preko rashladne vode za hlađenje ispušnih plinova, s druge strane instalirati auspuh (prigušivač), tako da je Ispušni buke ispod 60dB, Titan je dobar materijal za proizvodnju Ispušni otvor : bolje od aluminijske legure izdržljivost pod visokim temperaturama i duga, niska Gustoća od inoxa i dobar utišavanje efekt.

U Japanu inverterom prigušivač (Minxing mikser) zamijenjeni su titan, razlog proizvodnje Titan mikser su: visoka temperatura strane visoke temperature od 500 Stupnjeva C, materijal s visoka temperatura trajna snaga dobro; hladan kraj temperatura je visoka, na oko 100 stupnjeva, ali u kontaktu sa morskom vodom. Moraju imati visoku otpornost na koroziju. Za srednje frekvencije pretvorbe uređaj velike brzine brodovi uglavnom napravljen od aluminija, ali Aluminij Toplinska svojstva nije dobar, lako zavara i topline utječe zona pucanja, kraj niskim temperaturama je osjetljiv na koroziju; kao što su inox, zavarivanje dijelova stres korozije. Koriste se za razdoblje od 5a ~ 10a, potrebu za više održavanja.

Snaga titana je veći nego da od aluminija, a debljina Titan materijal je puno tanje nego kod aluminijskih ploča, koja je Tanja nego kod nehrđajućeg čelika na 40%. Osim toga, cijena završio proizvoda, Titan za Aluminij i inox proizvoda 2 puta. Ako uzmete u obzir troškove održavanje i zamjena troškova nove nule, korištenje titana dijelova će Nesumnjivo biti mnogo isplativije. Japan agencija za pomorsku sigurnost 2002, Brodi #39; s vode i ispušnih plinova miješanje uređaj će se koristiti za proizvodnju od titana.

Pumpi, ventila i cjevovoda na brodovima kao što su hlađenje vode i vatre voda cijevni sustav radnom stanju motora je vrlo loše, prošlost je izrađen od bakra, je također koristan u antikorozivna nanešenog sloja čelika i nehrđajućeg čelika proizvodnju cijevi, ali njihov servis vrijeme je Nedugo, samo 2a ~ 5a, izmijenio titana i Titan ventil pumpe Titan cijevi života do 25a ~ 30a , ne samo Ukupni troškovi znatno je smanjen i tijekom operacija je sigurna i pouzdana, ne korodiraju, curenja i drugih sigurnosnih nesreća. Bivši SSSR - Russiaand #39; s standardima, Titan cijevi trajanja 3 godine: prvo razdoblje 8a ~ 9a, prvi put u doku održavanje; drugi životni vijek ne treba biti manja od 15A; treći put za 5a ~ 10a. Zahtijeva korištenje razreda brodovi bi trebao biti pouzdan rad tijekom 25a ~ 30a. U ovom trenutku, Titan i Titanske legure u strukturnih materijala može ispuniti taj uvjet, ali i najviše isplativo materijala.