Banner

News

2016. izdanje titanijuma i legure titanijuma legure i hemijskog sastava uspješno se održava u Baoji

Nov 09, 2017

2016. izdanje titana i titana legure i hemijski sastav će se uspješno održati u Baoji


Baoji Titanium Association nedavno sa standardnom tehnologijom obojenih metala "Nacionalni odbor", prema standardu za standarde boje Dokument br. [2017] 39, zahtjevi za duh i rad, preduzeća koja se odnose na Baoji za učešće u 3620.1 - 2016 GB / T titanijumu " titan i titan legure i hemijski sastav "i objavljivanje novih sastanaka. Sekretarijat je dobio ovaj zadatak, formulisao posebnu obavijest o sastanku, Udruženje za korištenje WeChat mobilnog telefona i platforme za web lokaciju, aktivno mobilisati proizvodna i procesorska preduzeća titana i titana u rukovodstvu, prodaji, proizvodnji i tehničkom osoblju koje su učestvovale u ispunjavanje standarda.


GB / T 3620.1-2016 "Standardi i hemijski sastav titana i titana" nacionalni standard objavljen 30. decembra 2016. godine, formalno će se primijeniti 1. novembra 2017. godine. Kako bi se osiguralo efikasno sprovođenje novih standarda od strane industrije standardno mjerenje kvaliteta kineskih obojenih metala i obojenih metala Državni standardni tehnički komitet (SAC / TC 243) bio domaćin nacionalnog standarda BaoTi grupa održao je sastanak, održan 17. oktobra 2017. godine u Baoji Intercityhotel Ulm. Od istraživačkih institucija, domacih titanijumskih industrija provincije (grada) titana industrije standardnih tehnologija upravljanja, domacih avijacija, vazduhoplovstva, brodova, oruzja, instituta za istrazivanje, medicinske opreme, proizvodnje opreme, inspekcijskih i ispitnih agencija, proizvodnih kompanija za proizvodnju titana, trgovinskih kompanija i na više od 10 provincija (grada) 207 više od 50 jedinica učestvovalo je na konferenciji o implementaciji.


"GB od titanijuma i titana legure razreda i hemijskog sastava" ova revizija se veoma razlikuje od standarda, kako bi se prilagodila različitim domaćim industrijama korištenih materijala titana i titana, kao i međunarodnim standardima, standardna revizija se promijenila sa receptom titana i zlata u broju i sastavu titana i drugih aspekata. Da bi se osiguralo efikasno sprovođenje standarda GB / T 3620.1-2016, obezbedi se proizvodnja, prodaja, upotreba, naučno istraživanje, dizajn, inspekcija, poslovne jedinice i osoblje u proizvodnji titana i titana, detaljno razumevanje standardnog sadržaja i različitih tačaka novi i stari standardi, promovišu nesmetanu primenu novog standarda i glatki tranzicioni standardi će usaglasiti standardnu ​​reviziju glavne jedinice za izradu BaoTi Baoji titanijumske industrije ograničene, Limited by Share Ltd sastanak osoblja na uređivaču. Govornik je počeo sažeti iz evolucije standarda GB / T 3620.1, uvodio osnov i razlog i revidirao standardni proces revizije GB / T 3620.1-2016, glavne promjene sadržaja, promjene u standardnom sadržaju i druge postojeće probleme u vezi sa usklađivanjem standarda materijala , mogu biti skloni problemima, proizvodnim problemima u red i trenutnom materijalnom standardu naknadne revizije ideje i planiranja koordinacije sistema itd. Učesnici se koncentrišu, slušaju kako objašnjavaju nove standarde, promocija i implementacija zajedničke reakcije biće od velikog značaja , nagrađivanje. Fokusiranjem na slušanje profesionalaca objašnjava, poboljšava razumevanje standarda preciznosti, poboljšava lično osposobljavanje standarda, pogodno za tačnu upotrebu u praksi, izbjegava pregovore, u ugovoru o prodaji proizvoda, kontroli kvaliteta proizvodnje, greškama u procesu dizajna i razvoj naučnih istraživanja. Pored toga, pozvani su i predstavnici novoosnovanih nezavisnih istraživanja i razvoja legura titana u GB / T 3620.1-2016, a uvedene su tipične legure.


Konferencija po industrijskim standardnim istraživanjima kvaliteta metala Kineski obojeni metali predvođeni nacionalnim komitetom, predsjedavao se tehnologijom standardizacije obojenih metala BaoTi lider grupe i izvršni potpredsjednik Baoji Titanium industrije asocijacije prisustvovali su sastanku. Nakon sastanka, Sekretarijat udruženja obrađivao je konsultacije sa više titanijih preduzeća koja nisu primila ili nisu primila standardne informacije na sastanku, te dala jasne odgovore i pomoć.