Banner

News

Prvu Titanium 3D štampu Sacroiliac Implant je odobrila FDA

Jul 03, 2017

Prijavljeno je da je kompanija za medicinske uređaje u Kaliforniji SI-BONE iFuse-3D implantata uspješno odobrila FDA, a to je i prva za srodne implantate 3D sakrilijskog titanijuma (SI). Trenutno je kompanija najavila uvođenje 3D štampanih implantata u nas. SI zglob se nalazi između ilija kosti sakra i karlice i uzrokovan je hroničnim bolom u leđima između 15% i 30%.

Uz pomoć iFuse-3D implantata odobrenog od strane FDA, SI-BONE lansira svoj prvi 3D implant za štampanje za SI artrodezu. Prema izveštajima, iFuse-3D implanti su napravljeni sa vlasničkim 3D procesom štampe. Proces proizvodi jedinstven, patentiran, porozan dizajn i pojačanu poroznu površinu koja imitira trabekularnu strukturu kostiju kostiju.

Svojom jedinstvenom strukturom titanijuma 3D štampanja, iFuse-3D implantati pružaju prave uslove za promovisanje rasta u svim aspektima kosti. Na osnovu originalnog implantata iFuse, prepoznata je od strane različitih publikacija i koristi se u 26000 operacija od 2009. godine.

"Posle višegodišnjeg napora, dizajnirali smo i razvili iFuse-3D implante, koji imaju površinu snopa, a njegova površina je 250% naših najuspešnijih implantata iFusea. Pored toga, strukturni otvori omogućavaju puni rast Skelet, rekla je kompanija.

30. maja, iFuse-3D implanti su zvanično patentirani u Sjedinjenim Državama, a implantati 3D printa i njihove strukturne karakteristike dizajna biće zaštićeni 17 godina, sve do septembra 2035. godine.