Banner

News

Drugi kineski Chuxiong Green novi forum o dolini titana održan je u autonomnoj prefekturi Chuxiong

Jul 28, 2017

Ujutro 26. jula, poštujući koncept razvoja "inovacije, harmonije, zelene, otvorene i deljene", nastavak prvog foruma od rezultata saradnje prošle godine, oslanjajući se na preduzeća u državi Chuxiong osnovao je osnov lanca titanijumske industrije, održan drugi "China Chuxiong green new titanium Valley Forum" u Chuxiong Autonomnoj prefekturi.

Forum pod pokroviteljstvom Udruženja industrije bezbojnih metala u Kini, Pokrajinskog odbora Yunnan i narodne vlade Chuxiong autonomne prefekture Yunnan metalurške grupe, Limited by Share Ltd, Kunming Iron i Steel Holding Co Ltd, Yunnan titan industrije, Yunnan Metalurgical novi titan industrijski izvođači, Yeelion Network Co. Postoji više od 300 predstavnika iz zemlje i inostranstva. Miao Zhimin, zamjenik direktora sirovine Departman ministarstva industrije i zamjenika direktora Chen Yunsheng, guverner Chuxiong Yang Bin, potpredsjednik Udruženja industrije bezbojnih metala industrije Yunnan Metallurgical Group Limited od strane Share party sekretar stranke, predsednik Tian Yong , Sekretar stranke Kunming gvožđe i Steel Group Holdings Ltd., predsednik Zhao Yongping i drugi lideri prisustvovali su forumu.

Kina je svetska industrijska proizvodnja prerađivača titana iz titanijumskog titanijuma, iako je razvoj titanijumske industrije u Yunnagu krenuo kasno, ali nakon 10 godina razvoja postao je jedini potpuni industrijski lanac sa titanijumskim provincijama, sa jačom titanijumskom industrijom, očigledna prednost za izgradnju titanski industrijski klaster.

Trenutno, pokrajinska vlada u Yunnanu ima "zelenu novu titanijumsku glavnu oblast u tuguanskom području planiranja provincije Yunnan" novog industrijskog klastera Ecological Demonstration Park "i" kao jezgru razvoja parka nove industrije materijala u provinciji Yunnan u 13. godini Petogodišnja stvarati ".

Državni guverner Chuxiong Yang Bin rekao je u svom govoru; "država Chuxiong je sa grupom" Iron and Steel Group "iz Kunminga potpisala sporazum o saradnji, kako bi se ubrzala izgradnja infrastrukture i finansiranja projekata, pokretački projekat novih materijala izrađenih na bazi titana, izvoditi visokokvalitetne cijevi, sa velikom dimenzijom i visokom proizvodnom linijom cijevi od titana legure visoke otpornosti na koroziju, 3D aerospace komponentama sa visokokvalitetnim projektom razvoja sferičnog praha titana legure. "

Predložio je dva predloga, jedan je da se forum ozbiljno proučava u novom krugu tehnološke revolucije i industrijskoj revoluciji u pozadini, razvoju ukupne situacije u titanskoj industriji, razvojnim izgledima i pravcima, ali i ukazuje na pravac razvoja Chuxiong titanske industrije. Drugo, predloženo je da forum aktivno promoviše tehnologiju primjene i projekte titanskih proizvoda i promoviše industrijalizaciju rezultata istraživanja.

Yunnan čuva pismo imenuje zamjenika direktora Chen Yunsheng-a da istakne: "Resursi titanijuma u provinciji Yunnan i čista energija su bogata, provincija je dokazala ilmenite 30, rezervi 55 miliona 610 hiljada tona, zauzimaju drugu zemlju, a među njima su i rezervati centralnog regiona Yunnan oko 60 odsto pokrajine i velike rezerve, visoki nivo, pokrajina ima drugi vode iz Kine, a instalirani kapaciteti dostigli su 85 miliona kilovata, a resursi i čista energija predstavljaju garanciju za razvoj titanijuma, integritet industrijskog lanca. Prepoznato je adekvatno snabdijevanje koncentrovanim titanijumom i visokom titanskom šljakom, titanijum spužvom do visokog prečišćavanja, jeftinog titana, vrhunskog titanovog dioksida, proizvodnih preduzeća za proizvodnju koncentrata titana u pokrajini od 40 godišnje proizvodnje od 250 hiljada tona visoka titana šljaka, 20 preduzeća proizvodnih kapaciteta od 10 tona. Trenutno, razvoj titan industrije i korišćenje resursi provincije Yunnan, formirali su titanijumsko rudarstvo za proizvodnju visoke titanijumske šljake, titanijum hlorida, titanijum-sponge titanijum-dioksida, kompletan industrijski lanac. Postepeno formiran Lufeng tuguan - Qin Feng Wuding Fumin linija Titanium Industrial Park, okupio je više od 60 preduzeća za topljenje titan industrije, "Kina zelena nova titanijumska dolina" se formira. "

Na seminaru predsjedavajući Yunnan topioničarske grupe Tian Yong rekao je: "pošto je Yunnan držao" zelenu novu titanijumsku dolinu "u Kini, postao je široko prihvaćen iz svih sfera života i imao je pozitivan utjecaj, posebno u Yunnan Metalurški novi titanijum industrija od prvog foruma od primene interne pomoći, tehnologija konstantno racionalizuje i konsoliduje formirala je godišnju proizvodnju od 80 hiljada tona, 60 hiljada tona visokog titanskog šljaka hlorisanim procesom titanijum dioksida i 10 hiljada tona titanijuma spužve projekat , i aktivno izvodili inostrane vodeće međunarodne kompanije za titan dioksid u dubokim posjetama i tehničkim razmjenama, saradnji i razvoju vrhunskih proizvoda domaćeg titanovog dioksida za proizvodnju papira, pokrenuli dio sredstava na inostranom tržištu, osvojili su godišnju godišnju Kinu naslov titanijumske industrije "titula", potpuno novi Ling proces hlorizacije titan dioksid "osvojio je titulu poznatog brenda pro kanal. "

U 2016. godini, predsednik Kunming grupe za željezničku i čeličnu proizvodnju, Zhao Yongping govor, kompanija za proizvodnju željeza i čelika u provinciji Yunnan i zemlja dalje u novom planu razvoja materijala, kroz integraciju resursa, poboljšala sveobuhvatnu snagu nove industrije materijala, osnivanje Yunnan Chu Fengxin Material Group Co doo Yunnan titanijumska industrija Limited by Share Ltd već 2008. godine je nezavisna inovacija savladala osnovnu tehnologiju kotrljajućeg titanog stakla sa valjkom za livenje željeza i čelika, uspješan razvoj prvog obim proizvodnje Kineski hladno valjani titanijumski namotaj, napredni proizvod niske potrošnje kako bi se stvorio "čelični titan u Kini" u kombinaciji sa proizvodnjom titanijumske trake za kalem tekućeg režima, ne samo da je primijenjen na titanijumsku i titanijumsku žicu, šipku, profil proizvodnja, je proširenje upotrebe nikla, cirkonija i drugih retkih metala i proizvodnje legura. Kako kineski ima potpun proces hladnoće i vrućeg valjanja proizvodne linije traka za proizvodnju titan ploča i uvođenje titanijuma u oblaku u inostranstvu nezavisnim istraživanjem i razvojem kombinacije legura titana i retka metala za proizvodnju ingota od 14 hiljada tona godišnje proizvodnje kapaciteta legure titana i retkih metala do 20 hiljada tona godišnje. Budućnost, kompanija Kunming željeza i čelika nastaviće da implementira novi plan razvoja industrije materijala u provinciji Yunnan, da kreira nove materijale u demonstracionoj bašti Ecological Cluster i Kina Chuxiong zelenu novu titanijumsku dolinu kao priliku da igra kombinaciju čeličnog titana opremu i tehnologiju u cilju ubrzanja širenja tehnološke nadgradnje i praćenja industrije, poboljšanje niza lanca industrijskog lanca titanijuma, naknadna upotreba industrijske klastera.

Forum je takođe održao 7 ceremonija potpisivanja projekta, u kojem su Yunnan titanium Limited od Share Ltd i Akademija nauka Ukrajine potpisali zajedničku radnu stanicu i sporazum o saradnji akademika. Dalje ubrzati tempo međunarodne saradnje.