Banner

News

Thyssen Krupp otvara 3D štamparski centar

Sep 13, 2017

Thyssen Krupp otvara 3D štamparski centar


Da bi se promovisala primena tehnologije 3D štampanja u industrijskoj sferi, Thyssen Krupp grupa u Njemačkoj prije datuma millheim otvorila je centar za tehnologiju 3D štampanja. Dizajn i izrada digitalne platforme su izvedeni u centru za sve proizvode, moguća je prilagođena prerada metala, plastike i drugih sirovina u lancu snabdevanja, a dodatna vrijednost ima značajne prednosti, efikasno će koristiti korisnicima i ekološkom okruženju.


Thyssen Krupp, koristeći postojeće iskustvo i istraživačke partnere, u relativno kratkom vremenskom periodu, primenjuje potencijal razvoja 3D tehnologije u industriji štampanja, tako da u mašinstvu, vazduhoplovstvu, brodogradnji i automobilskom tržištu korisnici mogu imati koristi od ove tehnologije. Izvršni direktor Thyssen Krupp dr Herich Helsingen na ceremoniji otvaranja rekao je: "Povećanje proizvodnje materijala (3D štampanje) nije samo važan korak digitalne transformacije, već je ključni deo naše inovacijske strategije."


Novo tržište za podsticanje inovativnog potencijala


U Thyssen Krupp radionici za radioničke dijelove upravljačkog sistema, postoji mali i slabiji tim za rukovanje metalnim štampačem i plastičnim štampačem, preradom praškastog materijala. Dva štampača su koristila tehnologiju selektivnog laserskog taljenja ili sinterovanja za proizvodnju različitih komponenti na različitim nivoima. Dok god je dostupna CAD datoteka koja sadrži 3D dizajn, uređaj za štampanje se može lako proizvesti bez potrebe za alatima ili kalupima na tradicionalan način.


"Konačno više ne možemo biti tradicionalna ograničenja proizvodnih procesa, u potpunosti se koncentrišemo na sam dizajn, što otvara nova vrata za inovacije." Dr Reinhold Achatz, glavni tehnološki službenik grupe Thyssen Krupp.


U poređenju sa tradicionalnim procesom, tehnologija 3D štampanja može učiniti strukturu komplikovanijom, robusnost i lakoća su bolji. Početkom prve polovine 2015, Thyssen Krupp je osnovao projektnu grupu za proizvodnju drvenih drvnih profila, sa članovima u dizajnu dijelova, materijalima i procesima i dubokim stručnim znanjem, projektnim timom za postizanje 3D funkcije za poboljšanje tehnologije štampanja izvanrednih , raspravlja o potencijalu industrijske primene. Trenutno, projektni tim podnosi prijave za patente za proizvode proizvedene tehnologijom 3D štampanja.

Na primer, 3D štampanje se može koristiti u proizvodnji kolekcije uzoraka gasa u sondi peći. Da bi se osigurala termička otpornost, sonda zahteva dizajn integriranih kanala za hlađenje, a fleksibilnost i preciznost tehnologije 3D štampanja pružaju garanciju za projektovanje i proizvodnju takvih kompleksnih delova.


Još jedan primjer iz proizvodnje brodova, 3D tehnologije štampe kako bi se postigla brža brzina i niži troškovi za proizvodnju potražnje malih dijelova, zahvaljujući posebnom dizajnu, u proizvodnji ovih dijelova kada koristimo plastiku umjesto metala.


Proizvodnja aditiva, ruku pod ruku


Da bi se postigao prodor u proizvod i tehnologiju za 3D štamparski centar Thyssen Krupp, to mora biti od različitih poslova u oblasti akumulacije tehnologije bliže, i aktivno se baviti industrijskim potencijalnim projektima. Tokom narednih 3 godine, tehnološki centar će voditi centralni odjel za istraživanje i razvoj grupe, koji će biti ugrađen u sektor materijalnih usluga.

Tehnički centar na ceremoniji otvaranja, direktor službe za poslovnu materijalnost kompanije Thyssen Krupp Hans-Josef Ho je rekao: "Znamo koji je materijal najprikladniji za kakve proizvode i ima bogato iskustvo u upravljanju logistikom i projektnim menadžmentom, može pomažu brzom razvoju tehnološkog centra, zahvaljujući širokom spektru baze klijenata, svesni smo koji korisnici 3D štampanje mogu donijeti najveću prednost. "


Kroz ovaj način proizvodnje, može stvoriti prikladniji način za kupce kojima im je potrebna saradnja. Hans-Josef Ho dodao je: "Od samog početka pozivamo kupce da učestvuju u projektu i brzo čine delove prema svojim jedinstvenim potrebama, a još manje u jednom redosledu od 1 komada neće biti ništa teško."


Thyssen Krupp ima jaku tehničku pozadinu, može pružiti širok spektar proizvoda i usluga klijentima: od sugestija do selekcije, a zatim do digitalnog dizajna, proizvodnje, kao i dijelova postprocesiranja, Sve je sadržano u njemu. 3D štampa za grupu otvorila je novu mogućnost.


Kao vožnja gliserom


Pored 3D tehnološkog centra, Thyssen Krupp takođe upravlja serijom drugih inovacionih centara, uključujući centar za promociju simulacije procesa i tehnologije za upravljanje velikim podacima za podatke i fokusirati se na razvoj centra za proizvodnju baterijskih baterija za vozila. Tehnološki centar nezavisnih operatora poput broda "čamci" pojavio se u istraživanju i razvoju novih tehnologija.


3D tehnologija štampe će biti stavljena u komercijalnu primenu u bliskoj budućnosti: od 2010. godine, veličina tržišta se udvostručila na dva puta, očekuje se do 2020. godine, globalno tržište će dostići 21 milijardu dolara. Od toga, oko 10 milijardi dolara generiše ciljno tržište Thyssen Krupp-a. Budućnost, povećavajući tehnološki centar za proizvodnju materijala služiće kao osnova za razvoj i osnovne usluge u velikoj klijentskoj tehnološkoj mreži, a Thyssen Krupp je razvio odgovarajući plan u punom zamahu ove obećavajuće tehnologije.