Banner

News

Tajna kineskog metalni 3D tiskanje tehnologija: 0,5 kg Titan legure dijelova do 400 kilograma težine

Oct 31, 2017

Tajna kineskog metalni 3D tiskarske tehnologije: 0,5 kg Titan legure dijelova do 400 kilograma težine


0,5 kg podršku 400 kilograma težine, kineske letjelice testiranje vode 3D ispisa

Da bi se razbila blokade zapadnog temeljne tehnologije za Kineze, Kina poduzetnici, znanstvenici hrabro praksi i inovacija, je ne samo od strane zapadnih zemalja monopol (L, sam) renij metalne jezgre komponente, ali stvara i novi metal načinu proizvodnje. 20. Rujan 2017, svjetski vrh metalni 3D ispis proizvođača opreme u Njemačkoj, Josip (SLM rješenja) kompanija potpisala s kineske tvrtke ugovor o suradnji, osnivanje zajedničkog istraživačkog centra i kineska tvrtka će proširiti na tržište za razvoj aplikacija Kineski.

3D tiskanje tehnologija metalnih materijala ima visok prag, velike poteškoće, visoke dodane vrijednosti i izlazne vrijednosti metalni 3D ispisa računa za više od 80% cijeli 3D tiskanje industrije. U smislu metalni 3D ispis, zapadne tehnologije je odavno ispred Kina. Danas, metalni 3D ispis se sve više pojavljuje u high-end opreme proizveden u Kini, što čini svjetski vodećih poduzeća, ali i napomenuo kineski poduzeća u tom smislu kako bi se postigla inovativnost i postignuća.


Kineski Aerospace znanost i tehnologiju od pet u izložbene dvorane, glavni istraživački rezultati kineske koncentracija letjelica, letjelica smanjiti težinu, je vrlo oštra, jer svaka dodatna grama težine, to će donijeti visoko troškova i složenosti za lansiranje, će dodati zrakoplova projekt, ili čak i direktno utjecati na izvodljivosti plana. Kako bi se smanjila težina svaki gram, istraživači mislio o mogući metodi iz materijala i struktura.

Kina Aerospace znanost i tehnologiju grupa od pet grana opći porast materijalne proizvodne tehnologije voditelj projekta Zhang Xiaoyu rekao: ovo je naš trenutni projekt na najlakši materijal zvan saće sendvič struktura, u struktura koje su na površini saća, a zatim pomoću Karbonskih vlakana. Ovaj rod od Karbonskih vlakana je vrlo skupo, a to je oko kilogram skuplji od iste težine zlata. To je neumornoj potrazi za izgubiti težinu. Carbon fiber materijala, zajedno sa saća strukture, gotovo dosegnuli mršavljenja, ali inženjeri nisu zadovoljni s njim. Oni žele smršaviti. Ali kako možemo postići novi proboj?


Tvornica se nalazi u Pekingu, Changping District, producira komponenti kao što su legure titana, aluminijske legure, inox i drugi Metalni dijelovi. Međutim, za razliku od drugih metalurških postrojenja, novinari ne mogu vidjeti velike metalne kovanje opreme, ali također možete vidjeti puno od kvalificiranih radnika operacije, samo da vidi 3D ispis stroj je zauzet rade. Ovog metala tiskanje tehnologija se zove laserski selektivno otapanje, pomoću laserskih zračenja unaprijed širiti metalni prah, tvore ga popraviti. Nakon dva dana, postupak proizvodnje došao do kraja u posljednjih, tehničko osoblje pažljivo "kist viška pisaču, struktura je vrlo složen i delikatan Titan kocke show.

Zamjenik generalnog direktora Xin Jinghe laserske tehnologije razvoja Co., Ltd. sunce Feng je rekao: legure titana u metalurške industrije, je vrlo teško da se formira materijala, metalurških procesa, to je vrlo komplicirano, kroz naš 3D tiskanje tehnologija, staviti na legure titana teško, kroz 3D tisak proces koji predstavlja lagane strukture.


U proizvodnom sektoru, tradicionalni način proizvodnje je "smanjenje proizvodnje", je korištenje postojećih geometrijskih modela izratka, koristeći alate za postupno rezanje materijala, Brušenje, smanjenje, i na kraju postati potrebnih dijelova. 3D ispis Naprotiv, to je na temelju trodimenzionalne digitalne datoteke, u avion bez bilo koji materijal, sloj po sloj ispis, dodavanje materijala, na kraju tvore trodimenzionalni, koji se zove 3D ispis, također poznat kao "aditiva proizvodnje".

Takve dužine oko 20 cm kocke, ako proces lijevanja u produkciji tradicionalne metalne, težine najmanje 5 kilograma, a dijelovi težina je samo 0,5 kg, samo na prethodnu 1/10, težina je uvelike smanjena, ali s velikom snagom. Sun Feng su demonstrirali na licu mjesta. Skoro 100 kilograma sunčana Feng, cijela osoba stoji na ovoj kocki je bez problema, Sun Feng nam je rekao, njegova Maksimalna izdržljivost je 300 do 400 kilograma, koji svibanj biti 800 puta do 1000 puta opterećenja.


U ovom trenutku, u mnogim od naših zrakoplova, brodova i čak važni dijelovi letjelice, možete vidjeti metalni 3D ispisa slika. Oba zrakoplova, broda, dijelova motora, ili rakete, prostor zrakoplova, bespilotne letjelice i druge zrakoplovne opreme, 3D tiskanje metala tiho zamijeniti tradicionalne proizvodnje dijelova, pruža više mogućnosti za zaštitu i druge High-End proizvodnje i. Mnogih velikih i malih dijelova letjelica može se koristiti za zamijeniti glomaznijih metala. Čak i komad kose, možete objesiti gore male veličine satelita na male dijelove.


Sun Feng je rekao: lagani efekt je jako dobar, to je cijela težina dijelova dosegla više od 30%, što nam daje lansirati ovaj neki, ušteda troškova milijuna, čak desetke milijune Juana za djelovanje A. Naše tradicionalne prerađivačke industrije, proizvodnja satelit to može potrajati mjesecima ili čak godinama, kroz cijeli sat našeg 3D ispisa procesa realizacije, samo potrebno nekoliko dana, mali satelit može odigrati.


Kao na rezanje-rub najsuvremenijih Proizvodnih tehnologija, 3D ispis je postao novi krug znanstvena i tehnološka revolucija i industrijska revolucija