Banner

News

Titanium koncentrat je pao, titanium dioksid će takođe zadovoljiti cijenu

Jun 13, 2017

Cijena titana koncentrira od januara 2016. godine do 450 juana / tona, pa do sredine aprila 2017. godine 2000 juana / tona, ili skoro 350%. Međutim, od sredine aprila, ova situacija je ograničena. Prosječna cijena koncentrata titana pala je na oko 1700 juana / tona, a neki mali rudnici još uvijek ne mogu prodati po toj cijeni. Za samo tri nedelje, koncentrat od titana pao je za 15%.

Međutim, pad titana koncentrata, titanium dioksid kao niži nivo preduzeća za titanijum koncentrat, visoke cijene titana koncentrišu u ovom krugu, da li je moguće dovesti do niže cijene titan-dioksida?

Potražnja za titan dioksid je u padu

Ušao je u drugi kvartal, tržište tržišta i premaza titanijum dioksida postepeno postaje slabe, a nadzor nad ekološkim nadzorom industrije boje je sve veći, što je dovelo do većine proizvodnje malih preduzeća, što je dovelo do znatnog smanjenja tražnje na tržištu titanijum-dioksida. Ove godine, mnoge domaće politike regulisanja nekretnina često su pretežne, tržišna potražnja za titan dioksidom je pokazala trend pada.

Nizvodno preduzeće adekvatno skladištenje

Kako su cijene titanijum dioksida porasle više od godinu dana, nizvodna preduzeća očigledno skladištenje, veliki terminal za 3 meseca, mali terminal na raspolaganju već šest meseci, potražnja za titanijum dioksidom je dodatno opala.

Velika preduzeća počela su smanjivati cijene u prikrivenom obliku

Prijavljeno je da su se nedavno velika preduzeća počela smanjivati cene pomoću popusta i drugih sredstava otpreme. Ako je fabrika zvanično otvorila model "smanjenja cijene", pojavit će se tržište ili povraćajni pad.

sažetak

Tržište koncentrata za titan će i dalje biti u potrazi, nastavak visokih cijena i pad potražnje za titanijum-dioksidom, nizvodno zaliha i velika preduzeća u isporuci cijena i drugim faktorima, nastaviće da uguši trend rasta titanijum-dioksida, titan-dioksida, Ili će biti pad od 30%, pao na 15000 juana / tona.