Banner

News

Potražnja za titanima će se postepeno pojavljivati u budućnosti

Jun 07, 2017

Potražnja za titanima postepeno će se pokupiti u budućnosti


Francuski francuski VALLOUREC grupa (Vallourec Group) Gilles Dussart, glavni operativni direktor podružnice Valtimet, 2013 i desalinizacija potražnje za titanskim proizvodima će se povećati, industrija titana ili tržište će ostati stabilan. Količina isporuke će ostati u okviru kapaciteta do 2017. On veruje da 2013 nije dobro vrijeme za prilagođavanje kapaciteta. Globalna potražnja za industrijskim titanima pala je sa 30000 tona u 2011. na 22000 tona (oko 55 miliona funti) u 2012. godini, uglavnom zbog smanjenja sadržaja titana u oprašivanju morske vode. Očekuje se da će se količina titana koji se koristi za desalinaciju povećati u 2013. godini, a potražnja za titanom će se oporaviti na 30000 tona. U periodu 2014-2017, količina titana koji se koristi u industriji ostat će na 25000 ~ 30000 tona, što ukazuje na značajan uticaj velikih projekata za desalinaciju na tržište industrijskog titanijuma. Projekat RasAzZrr u Saudijskoj Arabiji 2011. godine smatra se važnom komponentom globalne potražnje za industrijskim titanima, a glavna prednost kompanije je Allegheny Technologies Co. Ltd. (ATI). U 2011. godini, zajedničko ulaganje kompanije ATI, Uniti, obezbedilo je komercijalno čisto titansku traku od 550 do 600 miliona funti za projekat. Do kraja 2012. godine napravili smo isti projekat oprašivanja velikih dimenzija. U 2013. godini, postrojenje za desalinaciju u Saudijskoj Yanbu (postrojenje Yanbu Power i Desa) je treća faza projekta za povećanje potražnje za titanijumom. Drugi analitičari vjeruju da su Dussartovi komentari previše pesimistični, tržište za održavanje ovog pesimističkog položaja dugo neobično. Iako na tržištu desalinizacije postoji balon, još uvek postoje i ostala tržišta sa kojima se očekuje.

Dussart je takođe rekao da od otpuštanja nuklearne elektrane Fukushima u 2011. godini, neće biti stvarnog nastavka projekata nuklearne energije u kratkom roku. Očekuje se da će potražnja za titanskim cevima u narednih dvadeset godina dostići 40000 tona na tržištu nuklearne energije. Mnoge zemlje sada strpljivo preispituju sigurnost svog dizajna nuklearne elektrane, a budućnost tržišta nuklearne energije nastaviće da igra važnu ulogu u nadgradnji potražnje za titanom.

U hemijskoj industriji, on je pomenuo da se u svakom projektu LNG postrojenja može koristiti 180 tona titana. Pročišćena tereftalna kiselina (PTA) jedan je od osnovnih materijala potrebnih za razvoj ekonomija u razvoju. U procesu, titan može da dostigne 150 tona po jedinici.

Napomena: Francuska VALLOUREC grupa (Vallourec Group) je napredni proizvođač visokokvalitetnih cijevnih proizvoda u svijetu. Uglavnom za naftu, gas, proizvodnju energije, hemijsku preradu i industrijska tržišta. Proizvodi uključuju ugljenik, legure, visoke legure, nerđajući čelik, legure titana, legure nikla, specijalnog čelika i prilagođenih proizvoda. Njegova podružnica, Valtimet, proizvodi zavarene cijevi od nerđajućeg čelika i titana.