Banner

News

Oprema za proizvodnju titana razbija strane tehničke barijere

Jan 13, 2018

2017-12-18 Institut za istraživanje nefriznih metala u Northwest

Novinari iz Pokrajinskog odjela za znanost i tehnologiju u Qinghai-u su obaviješteni da u ovom trenutku elektronski pištolj nezavisnog istraživanja i razvoja preduzeća u glavnoj funkcionalnoj jedinici Qinghai "visokonaponske visokonaponske naponske snage dostigao je masovnu proizvodnju, primjenu domaće uređaj u elektronskoj opremi za proizvodnju titanijumskog metala snopa za hladno grijanje, stabilan rad i rekordnu ukupnu prodaju prihoda od titana i legura legura od 352 miliona juana za dobre ocene.To će pružiti djelotvorno iskustvo za poboljšanje stepena lokalizacije elektronskog pištolja u Kini funkcionalnih uređaja, ubrzavajući tržišnu primjenu "titana" i kompresiju troškova industrije.

Elektronski pištolj je glavna oprema za proizvodnju legura titana i titana. Sa titanom kao važnim strateškim metalom, ona igra odlučujuću ulogu u nacionalnoj ekonomiji i nacionalnoj odbrani. Rafinisanje i pročišćavanje legure titana direktno utiče na kvalitet i sigurnost opreme za nuklearno oružje u letu. Dugo vremena samo su Nemačka, Britanija, Francuska i druge zemlje napravile duboko istraživanje o opremi za topioničarstvo EB peći. Zbog tehničkih ograničenja, oprema domaćih proizvodnih preduzeća za proizvodnju titana došla su iz inostranstva, što je dovelo nizu razvojnih prepreka za kineska preduzeća.

Qinghai poli titanijumska industrija Limited od Share Ltd je jedina kompanija visoke i nove tehnologije u državnom vlasništvu specijalizovana za proizvodnju i preradu titana i titana u provinciji Qinghai. U 2016. godini, 20 tona titanskog ingota, koji je proizveden u Qinghai-ovoj titanijumskoj industriji, postao je najveći pojedinačni titanski sastojak zemlje, pa čak i čitava Azija.

Kako bi se rešio dugoročni status "heteronomije", pre pet godina kompanija je počela sa realizacijom projekta "razvoj i industrijalizacija topljene peći na elektro-snopu elektronskog zraka", nakon skoro dvije godine svih aspekata stručnjaka i napor tehničkog osoblja, do kraja 2014. godine uspješno postiže uspješan napredak u ključnim tehnologijama elektronskog pištolja s visokom frekvencijskom i visokonaponskom snagom visoke tehnologije i izradom prototipa. Projekat je usvojio ove godine. Lokalno proizvedeni elektronski pištolj i električni kabinet razvijeni projektom su bolji od uvezene opreme i primenjuju se na uvezenu opremu po zrelosti, a trošak je samo 20% opreme u inostranstvu.

U poređenju sa tradicionalnom vakuumskom ložnom ložnom pećnicom, EB peć ima snažnu sposobnost uklanjanja inclusiona visoke i niske gustine, a ingot ne proizvodi segregaciju. Postepena zamena vakuumske potrošne ložne peći pomoću EB peći je neizbežan trend budućeg razvoja. Predstavio ga je generalni menadžer preduzeća Tang Zenghui. (Nauka i tehnologija dnevno)