Banner

News

Zašto su mali vijak skoro 100% uvezeni iz kineske opreme visoke opreme?

Nov 13, 2017

Zašto su mali vijci skoro 100% uvezeni iz kineske visoke opreme?


Prije avgusta ove godine, kineska mašinska industrija ostvarila je profit od 1 triliona i 140 milijardi, višak od 102 milijarde dolara 100 miliona, predao je prekrasne podatke. Međutim, specijalni savjetnik kineske federacije za industriju industrijske mehanizacije Cai Weići istakao je da oko široko rasprostranjenog velikog broja izvoza na visokom nivou mora uvesti puno fenomena u mašinskoj industriji od velikih do jakih u procesu inovacijske sposobnosti je slab, a ne jaka osnova je i dalje glavni ograničavajući faktor.


Akademik Tan Jianrong je dodao i da u ovom trenutku Kina i dalje ima visok deficit u mašinskim alatima, instrumentima, automobilima i drugim aspektima, nedostatak high-end ponude, protivrečnost je izvanredna. Uz rastuću potražnju za ekstremnim uslovima kao što su visoka preciznost, dubok crtež i ultra niska brzina u našoj zemlji, nezavisni dizajn i razvoj kineske mašine za kovanje suočavaju se sa mnogim poteškoćama.


Prema izveštajima, u avgustu ove godine kineska mašinska industrija ostvarila je profit od 1 triliona i 140 milijardi, što predstavlja povećanje od 14,12% u odnosu na isti period prošle godine; u smislu uvoza i izvoza, mašinska industrija u 2016. godini izvozi 272 milijardi 700 miliona američkih dolara, uvoz 374 milijardi dolara 800 miliona dolara, deficit od 102 milijarde dolara 100 miliona. Podaci su izgledali divno, ali Cai Weići, stariji mehaničar, nije bio srećan.


"Vijci su pričvršćivači za priključne dijelove." Ali male vijke, u našoj zemlji vrhunska oprema zahtijeva skoro 100% uvoz. Zašto? "Na seminaru o Inteligentnom proizvodnom razvoju koji je održan 28. oktobra, Tan Jianrong i Cai Weici, glavni naučnici nacionalnog projekta 973 i akademik Kineske akademije za inženjering, odgovorili su na ovo pitanje iz različitih uglova.


28. oktobra seminar Inteligentnog razvoja proizvodnje, održan u Ji'nan, Cai Weici rekao je novinarima: "niskonaponski električni uređaji, pričvršćivači, ležajevi velika količina širokog spektra osnovnih komponenti i komponenti, iako veliki broj izvoza, ali visoki - proizvodi moraju biti uvezeni. Skoro svaka mala industrija ima veliki broj low-end izvoza, high-end mora uvesti puno realnosti. " On veruje da u "2025 kineskoj proizvodnji" raspoređivanje pet projekata, svi voze težak fenomen inteligentne proizvodnje, hladne toplote, jake industrijske baze i inovacija, u mašinskoj industriji od velikih do jakih u procesu inovacijske sposobnosti je slab a ne jaka osnova je i dalje glavni ograničavajući faktor.


Tan Jianrong, glavni naučnik nacionalnog projekta 973 China Academy of Engineering, sa druge perspektive, obratio se paznju na ovaj problem, visoku preciznost, veliku veličinu i druge ključne delove precizne obrade na vrhunsku mašinu za kovanje, što je takođe osnova većih inženjerskih projekata, ali sa visokom preciznošću, naša duboka istezanja, super niske brzine i drugi ekstremni uslovi zahtevaju porast u Kini, krivotvorenje mašine nezavisnim dizajnom i razvojem koji se suočavaju sa poteškoćama. "


Na listi je grupa podataka: u 2016. godini kineska metalna obrada metala alat spoljnotrgovinskog deficita 4 milijardi 500 miliona dolara, instrument deficit 12 milijardi 600 miliona dolara, automobilski deficit do 33 milijardi 800 miliona američkih dolara, nedostatak vrhunskog snabdevanja, istaknuta kontradikcija. Uzimao je mašinu za brze vožnje kao primer, u Japanu, što se široko koristi u malim preciznim delovima opreme za stampanje, u pritisku od 100mm pod pritiskom od 8mm, brzina klizača može da dostigne 4000 puta u minuti, a najveća brzina naših proizvoda je samo 1200 puta u minuti. Više makro činjenica je da stopa digitalne kontrole kovanja mašina u Evropi i Americi može da dostigne 80%, dok je naša zemlja manje od 30%.


Cai Weici veruje da zahtevi "izrađeni u Kini 2025" visokokvalitetne proizvodnje ne zavise samo od upravljanja, već zavisi i od visokog nivoa osnovnih podrška proizvodnim kapacitetima. Bez podrške osnovnih komponenti visokog nivoa, osnovnih materijala, osnovne tehnologije i osnovnih mašina, ne možemo promeniti sliku kineske "inferiorne robe". "Rekao je.


Međutim, zadovoljno je što se neka ključna preduzeća drže korak sa vremenom i nastavljaju da rešavaju ove probleme. Obojica Tan Jianrong i Cai Weici pominju državno preduzeće - Ji'nan dve grupe mašina. U 50-im godinama prvog Longmen-a, više od jednogodišnjeg kineskog planera, prve mehaničke štampe počeo je "Ji dva" razvio više od 450 vrsta kineskog prvog Tajvana (setova), pretpostavio je 11 glavnih nacionalnih naučno-tehnoloških projekata, velikih koji umiru od strane domaći tržišni udeo od 80%, kako bi postao jedan od tri velika proizvođača opreme za stampanje podataka.


"Ji'nan dva alatna sredstva" predstavljaju baner industrije industrije mašina u našoj zemlji, a takođe i retko zimzeleno drvo u industriji mašina. Oni se oslanjaju na nezavisne inovacije, servisno orijentisanu proizvodnju i otvoreni razvoj kako bi pokazali kako se tradicionalno preduzeće za proizvodnju alatnih mašina promijenilo iz velikih u jake i postalo lider u industriji. "Cai Weići je rekao: ovo je slučaj vredan referencije. i tehnologija dnevno)